/

Aplicația CalitateAer, lansată de Ministerul Mediului, dezvoltată de Orange

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat CalitateAer, o aplicație pentru mobil care le oferă cetățenilor date oficiale despre calitatea aerului, monitorizate în acord cu cerințele Comisiei Europene.

Dezvoltată 100% in-house de echipele Orange, printr-un efort comun Orange Services și Orange Business Services, aplicația strânge date de la peste 160 de stații de măsurare, plasate pe întreg teritoriul României.

Folosind funcțiile de căutare sau localizare, utilizatorii pot selecta una dintre stații pentru a vizualiza informațiile despre datele de calitate a aerului: valorile indicelui general și valorile indicilor specifici aferenți fiecărei stații de monitorizare, evoluția concentrației, pe ultimile 24h/săptămână/lună/an, pentru indicatorii monitorizați - particule în suspensie (PM10 și PM 2,5), dioxid/oxizi de azot (NO2 și NOx), dioxid de sulf (SO2), ozon (O3).

Totodată, aplicația Calitate Aer pune la dispoziția publicului posibilitatea de a primi notificări cu privire la calitatea aerului din cel mai apropiat punct de monitorizare sau oricare alt punct selectat ca favorit și, totodată, aceasta prezintă recomandări pentru fiecare situație privind calitatea aerului, de la ”BUN” la ”EXTREM DE RĂU”. Utilizatorii aplicației pot să verifice calitatea aerului pentru diferite intervale de timp și pot selecta o stație preferată.

Proiectul este un exemplu de parteneriat public-privat și demonstrează incă o dată capacitatea Orange Business Services de a fi un colaborator de încredere în digitalizarea companiilor și a administrațiilor publice.

Aplicația CalitateAer este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play.

Mai multe detalii în comunicatul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Categorii