/

BCR, Orange și RATBV implementează la Brașov soluția de plată a călătoriei cu orice card bancar direct în mijloacele de transport

Soluția de plată contactless a călătoriilor direct în mijloacele de transport în comun, dezvoltată de Banca Comercială Română, împreună cu Orange Business Services, va fi implementată în perioada imediat următoare pe toate mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport RATBV S.A. Într-o primă fază, aceasta a fost introdusă deja pe 70 de mașini, acoperind toate linile metropolitane.

Sistemul permite ca la validatoarele instalate în mijloacele de transport să poată fi efectuate plăți cu cardul bancar sau telefonul, ceasul sau brățara inteligentă, dacă sunt dotate cu tehnologia NFC. Călătorul va selecta și confirma ruta pe care dorește să meargă, iar după efectuarea plății, validatorul va emite un mesaj vizual și acustic prin care este confirmată achitarea călătoriei. Plata nu este comisionată, iar prețul biletului este cel perceput, în mod normal, de RATBV.

„Mă bucur că brașovenii și turiștii din Brașov vor beneficia de un sistem modern de plată a călătoriei cu cardul direct în mijloacele de transport. Alături de modernizarea flotei de mașini, este deosebit de important pentru noi să le putem oferi o soluție de plată viabilă, care să acopere nevoile de mobilitate în creștere și în schimbare ale călătorilor noștri. Facilitatea va fi extinsă, în scurt timp, pe toată flota de mașini a societății”, a declarat Marian Geman, Directorul General RATBV S.A.

Este o soluție unică în România din punctul de vedere al funcționalităților și al integrării financiar-bancare, fiind construită și consolidată împreună cu partenerii noștri de la Orange Business Services, Mastercard și Visa. A fost adoptată rapid de călători, oriunde a fost instalată, bifând peste 72 de milioane de tranzacții în 4 ani. Digitalizarea comunităților rămâne unul dintre obiectivele strategice ale BCR, prin programul integrat Smart City”, a precizat Ciprian Nicolae, Șef Departament Acceptare Carduri, BCR.

"Avem o viziune comună cu BCR privind transformarea oraşelor prin digitalizare, astfel am devenit partenerul tehnologic în acest demers. Orange Business Services a integrat o soluție complexă de conectivitate şi echipamente de plată, astfel încât braşovenii ori turiştii să aibă o experiență simplă de achitare a călătoriilor în transportul public. Alături de BCR am adus plățile digitale în mijloacele de transport în comun în 16 oraşe ajutând administrațiile publice să facă un pas înainte în strategiile lor de smart city", a declarat Tiberius Popa, Director soluții ICT și clienți corporate, Orange Romania Communications.

Categorii