/

Încheiere cu succes a proiectului ICT Academy Orange România, derulat printr-o finanțare europeană acordată dezvoltării competențelor digitale ale angajaților

                                                                                                                                                                                                                                                     14.07.2023

Încheiere cu succes a proiectului ICT Academy Orange România, derulat printr-o finanțare europeană acordată dezvoltării competențelor digitale ale angajaților                            

Proiectul Orange România SA - “ICT Academy”, destinat dezvoltării competențelor din domeniul Tehnologiei informației și a comunicațiilor ale angajaților Orange aflați în afara Bucureștiului și a județului Ilfov, a ajuns la final cu succes, după o prelungire de 6 luni a perioadei de derulare. Proiectul, care a primit o finanțare nerambursabilă în valoare de 880.856,40 de lei (valoarea totală a proiectului fiind de 1.890.394,00 lei), a fost dus la bun sfârșit în luna mai 2023, reușind să acopere toate cerințele necesare acordării finanțării. 643 de angajați Orange România din publicul țintă au parcurs în acest proiect programele de învățare, fiecare dintre ei participând la cel puțin un training, majoritatea beneficiind de două sau chiar trei cursuri. Subiectele promovate în acest proiect au fost atât din zona de gestionare a proiectelor (Agile) sau a lucrului în echipe transversale, cât și din zona de comunicare și sales skills. Toate subiectele au fost abordate din perspectiva noii lumi digitale în care angajații Orange își vor desfășura activitatea.

Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea prin formare a nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților Orange România care își desfășoară activitatea în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor, sector economic cu potențial competitiv conform Strategiei Naționale pentru Competitivitate și în domeniul tehnologiei informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, domeniu de specializare inteligentă potrivit Strategiei Naționale de Cercetare-Dezvoltare și Inovare. Proiectul “ICT Academy”, cod MySMIS 150599, a fost implementat în perioada 11.05.2021 – 10.05.2023, s-a adresat unui număr de peste 600 de angajați din cadrul companiei și a avut ca obiectiv principal creșterea competenței și susținerea expertizei în domeniul Tehnologiei informației și a comunicațiilor, TIC, pentru a maximiza impactul afacerii printr-o formare dedicată TIC în domeniul B2B. Scopul programului a fost să devină parte integrată în cadrul procesului de transformare TIC prin care trec angajații Orange și să-i ajute pe aceștia să dobândească abilități TIC superioare.

”Am ajuns cu bine la finalul unui program captivant și extrem de util și suntem bucuroși că acesta a putut fi parcurs de peste 600 de colegi din Orange România. Finanțarea obținută ne-a permis să inițiem, să consolidăm și să amplificăm cunoștințele din zona de digital ale colegilor noștri din toată țara, indispensabile în ziua de azi. Îi mulțumesc echipei noastre care a lucrat susținut la acest proiect destinat îmbunătățirii și continuării procesului de digitalizare destinat angajaților Orange România și sunt mândră că a fost prelungit cu încă șase luni, ca informațiile să poată ajunge la toți beneficiarii săi”, a declarat Luiza Müller, Human Resources Director Orange România.

ICT Academy a îndrumat și însoțit fiecare angajat în călătoria sa de dezvoltare, oferind context pentru a explora și interacționa cu mediul big data și mediul TIC. Implementarea proiectului s-a realizat pe o durată de 24 de luni în regiuni mai puțin dezvoltate ale României. Trainerii proprii specializați, cu experiență în domeniu, au format angajații Orange România în cadrul unei serii complexe de cursuri finanțate de Uniunea Europeană.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014–2020.

Date de contact beneficiar: Orange România, Str. Lascăr Catargiu, nr. 47-53, Europe House, București, România

Adresa e-mail: pr@orange.ro

Categorii