Ne-am imaginat lumea de mâine prin trendurile de azi în tehnologie și economie

/ /
Ne-am imaginat lumea de mâine prin trendurile de azi în tehnologie și economie

Trenduri, idei, scenarii ale viitorului și o lume care ni se arată prin tehnologie. Ce cred specialiștii și cum ne putem pregăti din acest moment pentru ceea ce urmează?

Două zile, un robot și o lume infinită de idei

Au fost două zile pline de energie și despre care să tot povestim la iCEE.fest: Upgrade 100! Peste 3.500 de participanți au pășit pragul unei lumi dinamice și și-au făcut un upgrade profesional în fața celor 8 scene care i-au reunit pe cei mai plini de insight-uri speakeri ai momentului.

Surpriza evenimentului? Dintre cei 200 de speakeri, unul a fost un robot!3-5CU - device-ul autonom menit să lucreze în spații aglomerate și care oferă ajutor pentru navigare și comunicare - a punctat în agendă un discurs plin de umor despre forța de muncă a viitorului, rezervată – desigur - prietenilor săi conectați la rețeaua IoT.

Vești bune, însă! Alături de el, un reprezentant al primului unicorn românesc, UiPath, ne-a inspirat să credem că tehnologia ne ajută chiar de pe acum să dezvoltăm lumea de mâine. În viziunea acestuia, foarte curând fiecare dintre noi va avea un robot alături.

Inteligența Artificială, cel mai bun prieten al viitorului

În următorii ani, lista noastră de prieteni va pune la loc de cinste asistenții personali precum Siri, Alexa sau Google Assistant. Din acest motiv, investițiile în tehnologie vor ocupa un loc foarte important în zona de dezvoltare audio. Să fii în urechea cuiva în timpul unui podcast este o experiență mult mai intimă, după cum a sugerat Louise Curtis. Astfel că paradigma interacțiunii în comunicare se schimbă de la a vedea la a asculta.

Industrii ale comunicării, faceți loc pentru automatizare!

Cel mai important trend și cu potențialul de a schimba industriile comunicării este automatizarea, spune Jannicka Bock, Director Client Solutions pentru Europa Centrală la Google. Companiile vor investi mai mult ca oricând ca mesajele lor de comunicare să ajungă pe display-urile noastre în cel mai bun moment. De fapt, dacă ai folosit orice produs Google până acum, înseamnă că ai folosit inteligența artificială, după cum a explicat Dan Oroș, director de marketing Google România.

Tehnologia Blockchain: generator de modele de business ale viitorului

În mai puțin de 20 de ani, tehnologia blockchain va fi mult mai accesibilă, se va transforma și va genera noi modele de business. Specialiștii cred că se vor introduce unități de valoare pentru a crea mecanisme de loializare și în digital – cazul cel mai recent fiind modelul gigantului Facebook, care a anunțat lansarea monedei virtuale Libra. Markus Shingles, ex CEO al XPRIZE, crede că tehnologia descentralizată a devenit o materie primă pentru companii. Ca atare, vedem chiar acum cum brandurile își construiesc intra-economii în ecosistemul lor.

De la metrici la bugete uriașe: tehnologia ca monedă de schimb

Piața publicității digitale a depășit 55 de miliarde de euro numai în Europa, în creștere cu 13,9% față de anul anterior. România e pe locul 23 între țările din Europa, bugetele depășind pragul de 70 de milioane de euro în 2018. Industria influencerilor online s-a ridicat la 2 miliarde de euro anul acesta. Și e de așteptat să crească la 8 miliarde anul viitor, după cum a spus Olivier Billon, fondatorul agenţiei internaţionale Ykone, specializată în reprezentarea vedetelor de pe internet.

În concluzie, iCEE.fest: Upgrade 100 ne-a dus viziunea la următorul nivel: o lume în care personalizarea și automatizarea vor ajuta să conecteze tehnologia și mai mult față de oameni și îi va aduce mai aproape de ceea ce își doresc.

Până la ediția viitoare, te invităm să descoperi lumea de mâine, prin tehnologie!

Categorii