/

Orange lansează inițiativa "Re" în Europa în cadrul summitului internațional ChangeNOW 2022

În ultimii cinci ani, ChangeNOW a oferit o platformă în cadrul căreia antreprenori, companii, persoane publice și ONG-uri de top au ocazia să-și prezinte inițiativele de mediu. În perioada 19-21 mai 2022, profesioniști și reprezentanți ai societății civile vor participa la mese rotunde, conferințe interactive, pitch-uri, expoziții și networking.

Orange, partenerul ChangeNOW pentru 2022, a făcut din grija pentru mediu un aspect de bază al planului său strategic Engage 2025. Deoarece performanța economică merge mână în mână cu responsabilitatea socială și de mediu, ChangeNOW este o oportunitate pentru Orange de a împărtăși progresele pe care le-a făcut în aceste domenii, în special prin lansarea inițiativei "Re", privind economia circulară în întreaga Europă.

Lansarea inițiativei „RE” în Europa

În fiecare an, mai mult de 1,5 miliarde de telefoane mobile sunt fabricate în întreaga lume, dar doar 1-2% din aceste telefoane sunt reciclate la nivel global. Pe 8 octombrie 2020, Orange a lansat inițiativa "Re", construită în jurul a trei piloni: reciclare, returnare și recondiționare. Scopul a fost de a sensibiliza publicul cu privire la impactul telefoanelor mobile asupra mediului, la reciclare și ideea de a oferi o a doua viață echipamentelor mobile. Totodată, această inițiativă consolidează angajamentul Orange față de economia circulară, în toate activitățile și practicile companiei. În octombrie 2021, Orange și-a extins acest angajament prin stabilirea celui de-al patrulea pilon al inițiativei: repararea.

Orange permite acum tuturor clienților să dea o a doua viață telefonului lor.

Reciclare

Orange reciclează telefoanele care nu mai funcționează și/sau nu mai au valoare în numerar. În Franța, toate profiturile obținute din reciclare sunt donate rețelei Emmaüs International.

Returnare

Clienții Orange pot da la schimb un telefon vechi în magazine, pentru a obține o reducere imediată sau voucher de credit. Retururile pot da o a doua viață telefonului mobil, iar în Franța, 2euro din fiecare retur sunt donați rețelei Emmaüs International.

Recondiționare

Ca alternativă la cumpărarea unui telefon nou-nouț, Orange oferă o gamă de telefoane recondiționate de vânzare, colaborând cu experți în domeniu: Recommerce, Intancia, Cordon, Renewd.

Reparare

Telefoanele mobile pot beneficia de reparațiile necesare pentru a putea fi folosite în continuare.

De la lansarea sa în Franța, inițiativa "Re" a crescut rata de colectare (reciclare + retururi) a telefoanelor mobile uzate, de la 13,4% în 2020 la 22,3% în 2021, în conformitate cu ținta de 30% pe care Orange a stabilit-o pentru 2025. În total, aproximativ 1,9 milioane de telefoane mobile au fost returnate și reciclate de la lansarea inițiativei.

Pe baza acestei experiențe în Franța, Orange a decis să își continue eforturile de dezvoltare a acestei inițiative, iar în 2022 extinde și lansează inițiativa "Re" în toate țările din Europa în care grupul își desfășoară activitatea. În urma lansărilor de succes din Luxemburg, Belgia și Polonia de la începutul anului, Moldova, Slovacia, România și Spania vor lansa inițiativa în lunile următoare. Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, Director General Adjunct, Europa la Orange, explică: "Sunt încântată și mândră că Orange își consolidează angajamentul și inițiativele sale de a sprijini economia circulară și dezvoltarea durabilă prin lansarea inițiativei Re în întreaga Europă. Această lansare nu numai că ne va oferi o perspectivă unificată asupra angajamentelor noastre, dar ne va permite, de asemenea, să ne oferim sprijin clienților și publicului, în general, în ceea ce privește acțiunile lor responsabile. Oferim un adevărat "set de instrumente" care contribuie la limitarea impactului asupra mediului al telefoanelor mobile."

Discursuri relevante, pe tot parcursul summitului

Pentru a promova angajamentele Orange față de mediu în cadrul unui eveniment de top și pentru a sprijini impulsul antreprenorial în beneficiul dezvoltării durabile, discursurile Orange sunt planificate pe tot parcursul evenimentului după cum urmează:

·       Vineri, 20 mai, de la ora 11:15, pe scena principală ChangeNOW: "Responsabilitatea corporativă: de la colaborări la coaliții" - Christel Heydemann, CEO Orange, va trece în revistă importanța colaborării pentru a stimula tranziția ecologică la nivel global.

·       Vineri, 20 mai, ora 13:45, pe una dintre principalele scene ale ChangeNOW: "Inovația socială ca motor al afacerilor" - Elizabeth Tchoungui, Director Executiv Orange, CSR, va discuta despre inovarea și incluziunea socială, care nu sunt esențiale doar pentru accelerarea schimbării, ci și un motor pentru afaceri.

·       Vineri, 20 mai, după-amiaza, pe scena ChangeNOW Live TV: "Lansarea inițiativei Re în Europa" Marie-Noëlle Jégo-Laveissière, Director General Adjunct Orange Europa, va vorbi despre angajamentele de mediu ale Grupului prin intermediul inițiativei Re în Europa.

Categorii