/

Orange se implică în „Strategia privind digitalizarea educației din România„ la inițiativa MEC

Orange se implică în Strategia privind digitalizarea educației din România, alături de autoritățile publice, societatea civilă și mediul de afaceri, la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării.

Conferința Online SMART-Edu a deschis consultarea publică privind viitoarea strategie, iar Orange România a fost reprezentată de Florin Popa, Director Business to Business. Evenimentul poate fi urmărit aici: https://youtu.be/2vtnpxAyoU0.

Dincolo de investițiile în rețea și în dezvoltarea de soluții IT&C, compania sustine de mulți ani incluziunea digitală și educația, prin inițiative concrete. Astfel, Orange a fost parte din programe educaționale, dar și din efortul MEC de a distribui 250.000 de tablete prin „Programul Național Școala de acasă”

Programul Digitaliada este liderul educației digitale în România, cu o experiență de 5 ani în implementarea metodelor digitale în procesul de predare, învățare și evaluare la clasă. Datorită eforturilor Fundației Orange, peste 30.000 de elevi, profesori și părinți au început acest an școlar în platforma gratuită Digitaliada „Învățare și testare online”.

Programul Supercoders dezvoltă de 7 ani skill-uri de programare pentru mediul gimnazial, în timp ce Orange Educaional Program a pregătit timp de 17 ani tinerii din universățile tehnice pentru a lucra în marile companii sau pentru a deveni antreprenori.

Am tradus experiența Orange și a Fundației Orange din ultimii ani în recomandări detaliate în 5 mari direcții pentru viitoarea Strategie privind digitalizarea educației din România:

  1. Cum dezvoltăm competențe digitale pentru elevi și studenți
  2. Cum facem formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală
  3. Ce înseamnă Resurse educaționale deschise
  4. Cum putem asigura educația digitală continuă, inclusiv în mediile vulnerabile
  5. Cum putem asigura conectativitate pentru TOATE unitățile de învățământ

Am demonstrat deja profesionalismul și capacitatea Orange de a fi acolo la timp în procesul de dotare a școlilor cu echipamentele necesare desfășurării cursurilor online, în Programul Național Școala de Acasă. 82.000 de tablete au fost deja livrate împreună cu servicii de conectativitate și management al autentificării, urmând ca din 23 noiembrie să începem livrarea altor 58.000 de tablete din ultimele loturi.

Pentru ca școala digitală să devină accesibilă tuturor elevilor este necesar să lucrăm împreună cu sectorul public și privat pentru a crește capacitatea rețelelor în anumite zone ale țării, dar și acoperirea. În România, deși avem o foarte bună calitate a rețelei, una dintre cele mai bune din lume, suntem în fața unei diviziuni digitale urban-rural.

Prin soluțiile Orange Business Services putem ajuta instituțiile de învățământ să treacă prin procesul de transformare digital. Platformele de colaborare, chat, videoconferință și editare documente în timp real permit astăzi educatorilor, învățătorilor și profesorilor să vorbească cu elevii și să rămână în contact cu ei.

Dacă școala era adăpostul pentru elevi și spațiul fizic în care se ținea materialul didactic, astăzi totul se transformă în informație digitală care are nevoie de cele mai noi soluții de stocare, precum cele în cloud. La fel, paznicul școlii, trebuie înlocuit de soluții pentru securitate cibernetică, astfel încât cu toții să ne sțim copiii în siguranță și online, unde pot apărea cu totul alt tip de pericole.

Nu în ultimul rând, directorii școlilor vor avea zeci, ba chiar sute de tablete, cu aplicații școlare specifice, ce vor trebui gestionate și securizate dintr-un panou de control comun. De aceea, alături de echipamente și conectivitate pentru școala digitală va fi necesară și o soluție de management al dispozitivelor și al autentificării.

Toată experiența noastră de ani de zile în domeniul educațional va fi tradusă în recomandări în cadrul Strategiei privind digitalizarea educației din România, o inițiativă a MEC care ne dorim să aducă schimbări semnificative, în bine, pentru elevii români.

Categorii