/

Un al doilea proiect Orange România a primit finanțare europeană pentru dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților

Proiectul Orange România SA - ”Competențe digitale pentru angajații Orange - I, Digital”, destinat dezvoltării competențelor din domeniul Tehnologiei informației și a comunicațiilor  ale angajaților Orange aflați în afara Bucureștiului și a județului Ilfov, a primit o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.167.133,50 de lei (valoarea totală a proiectului fiind de 2.802.918,20 lei).

Proiectul își propune să îmbunătățească prin formare nivelul de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților Orange România care își desfășoară activitatea în sectorul tehnologiei informației și comunicațiilor, sector economic cu potențial competitiv conform Strategiei Naționale pentru Competitivitate și în domeniul tehnologiei informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, domeniu de specializare inteligentă potrivit Strategiei Naționale de Cercetare-Dezvoltare și Inovare.

Proiectul ”Competențe digitale pentru angajații Orange - I, Digital”, cod MySMIS 149315, implementat în perioada 11.05.2021 – 10.11.2022, vizează 450 de angajați și deține drept obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare și de cunoștințe cu privire la TIC în toate departamentele din Orange România, pentru a spori inovația și fluența digitală pentru toți angajații. Gândit pentru a fi parte integrată din procesul de transformare digitală ce le oferă tuturor angajaților posibilitatea de dezvoltare a abilităților TIC, proiectul își propune să-i ajute pe cei din Orange să înfrunte lumea digitală mai ușor și să o gestioneze cu mai multă agilitate.

”Ne onorează extrem de mult obținerea acestei finanțări prin intermediul căreia vom duce mai departe proiectele noastre de digitalizare ambițioase și captivante, pe care le derulăm deja intern și care au ca public țintă colegii noștri din toată țara. Ne mândrim cu echipa solidă și neobosită aflată în spatele proiectului, care a depus eforturi susținute pentru a demonstra importanța și utilitatea îmbunătățirii și ducerii mai departe a procesului de digitalizare destinat tuturor angajaților Orange România. Ne bucură, totodată, faptul că ambele proiecte au fost completate într-o manieră remarcabilă, ceea ca a dus la acordarea finanțării cu scorul cel mai înalt. Avem încredere că proiectele vor duce la creșterea și dezvoltarea abilităților digitale & ITC ale beneficiarilor programului și suntem recunoscători pentru că ni s-a oferit  această oportunitate”, a declarat Luiza Müller, Human Resources Director Orange România.

„I, Digital” va îndruma și însoți fiecare angajat în călătoria sa de dezvoltare, oferind context pentru a explora și interacționa cu mediul big data și mediul TIC. Implementarea proiectului se va realiza pe o durată de 18 luni în regiuni mai puțin dezvoltate ale României. Trainerii  specializați cu experiență în domeniu vor forma angajații Orange România în cadrul unei serii complexe de cursuri finanțate de Uniunea Europeană.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Categorii