30 de studenţi bursieri de la Universitatea Politehnica din Bucureşti au absolvit programul educaţional Orange

23 ian. 2010
/ /
30 de studenţi bursieri de la Universitatea Politehnica din Bucureşti au absolvit programul educaţional Orange

30 de studenţi  bursieri de la Universitatea Politehnică din Bucureşti au absolvit programul  educaţional Orange

Bucureşti,  10 noiembrie 2008. Orange România a organizat vineri festivitatea de absolvire a celei de-a doua promoţii de absolvenţi ai Orange Education Program, un proiect desfăşurat în colaborare cu Universitatea Politehnica din Bucureşti.

La evenimentul în cadrul căruia au fost decernate diplome celor 30 de studenţi bursieri de anul acesta au participat prof. univ. dr. ing. Teodor Petrescu, decanul Facultăţii de Electronică Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi Thierry Souche, Chief Technology Officer Orange.

Pe parcursul anului universitar 2007-2008 absolvenţii programului au beneficiat de burse în valoare de 200 EUR lunar şi au participat la 76 de ore de curs, ţinute de 30 de specialişti Orange. Cursurile s-au desfaşurat în Centrul de Training Orange din cadrul facultăţii şi au inclus in total 28 de discipline de specialitate. În plus, pentru a avea o privire cât mai realistă asupra modului de lucru într-o companie de telecomunicaţii, studenţii au asistat la cursuri despre „Principalele procese in departamentul tehnic”, „Managementul Proiectelor”, „Buget şi Logistică”, „Servicii şi Marketing” şi „Resurse Umane”.

Anual studenţii în anii terminali care au parcurs programul se pot angaja în departamentul Tehnic al Orange şi pot lucra part-time pana la terminarea studiilor. Mai mult, pe parcursul vacanţei de vară aceştia sunt îndrumători pentru colegii lor din anii inferiori care efectuează stagii de practică în companie. După incheierea programului de bursă studenţii au posibilitatea să îşi realizeze lucrarea de diplomă pe unul dintre proiectele tehnice Orange şi să beneficieze de sprijinul unui expert sau al unui manager.

„Participarea la programul de burse Orange mi-a oferit prilejul unic de a intra în contact direct cu o companie din domeniul telecom si de a discuta cu inginerii Orange din a căror experienta şi know-how am învăţat multe lucruri utile. Ceea ce m-a motivat şi mai mult a fost faptul că performanţele mele academice au fost recunoscute, recompensate şi că Orange mi-a acordat încrederea că pot dezvolta o carieră sub semnul excelenţei”, a declarat Andrei Ştefan Nedelcu,  absolvent al Orange Education Program.

Colaborarea cu Universitatea Politehnica din Bucureşti a început acum 11 ani, iar în anul 2006 s-a lansat proiectul Orange Education Program. Investiţia totală se ridică la valoarea de 500.000 EUR şi cuprinde burse, dotarea Centrului de Training şi achiziţionarea de echipamente tehnice. Orange Education Program este un proiect pe termen lung, care se va extinde atât prin forma de invatamant abordata – cursuri de licenta, master, dar şi prin colaborarea cu alte universităţi tehnice din ţară.

„Putem spune că parteneriatul dintre Universitatea Politehnica din Bucureşti si Orange este un model prin care companiile private, instituţiile de invăţământ şi viitorii profesionişti pot colabora cu succes”, a declarat prof. univ. dr. ing. Teodor Petrescu, decanul Facultăţii de Electronică Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Categorii