/

5 startup-uri câștigă 5G Online Challenge și intră în acceleratorul Orange Fab

25 nov. 2020

București, 25 noiembrie - Orange anunță 5 noi colaborări în acceleratorul Orange Fab cu startup-urile ClarK Vision, INTERACT, MobileControl, Streamerse și Telios, câștigătoare ale concusului de proiecte 5G Online Challenge. Concursul, dedicat dezvoltatorilor de produse pe baza tehnologiilor 5G și IoT, s-a desfășurat în perioada 27 august – 24 noiembrie 2020, iar câștigătorii au fost desemnați în urma unei sesiuni de pitching transmisă live pe pagina de Facebook Orange România.

După o serie de discuții 1 la 1 alături de experții și mentorii Orange, ce au avut loc pe durata ultimelor două luni, opt startup-uri au fost selectate pentru a susține prezentări în fața juriului 5G Online Challenge.

Juriul format din Emmanuel Chautard – CTO Orange România, Pierre-Etienne Cizeron – CMO Orange România, Mircea Barroso – Head of B2B Marketing Orange Business Services, Bogdan Chiriță – Strategic Partnerships Manager Orange Business Services și Bogdan Ștefănescu – Product Manager New Business Orange România a ales cinci startup-uri câștigătoare, care vor intra în programul de accelerare Orange Fab:

ClarK Vision – ochelari și platformă de realitate augmentată ce ajută companiile să ofere îndrumare de specialitate la distanță.

INTERACT – proiect ce implementează funcții de management al traficului, folosind o rețea de mobile edge computing cu latență scăzută, pentru a susține comunicarea V2X (vehicle-to-everything) și a asigura astfel siguranța și eficiența traficului rutier.

MobileControl – prin produsul Active Building Control, dezvoltă un sistem de monitorizare în timp real a parametrilor de mediu înconjurător și consum de energie pentru spațiile de lucru.

Streamerse – platformă online ce permite organizatorilor de evenimente să-și implice audiența în evenimente live, să monetizeze conținutul video și să beneficieze de efectul de marketplace

Telios – clinică virtuală ce își propune să dezvolte noi funcționalități pentru clienți beneficiind de capabilitățile 5G și să se extindă la nivel regional.

În cadrul evenimentului, Valeriu Filip (SecurifAI), Radu Motișan (URADMonitor) și Costin Raiciu (Correct Networks), fondatori ce au făcut parte deja din Orange Fab, au vorbit despre perspectiva lor asupra noilor tehnologii 5G și IoT, într-un panel moderat de Vlad Andriescu, editor-in-chief start-up.ro.

Prin intermediul Orange Fab, dincolo de susținere pentru rafinarea produselor și aducerea acestora către clienți, câștigătorii 5G Online Challenge vor primi acces în Hub Pass, în laboratoarele 5G Orange și la o suită de echipamente, platforme, API-uri și opțiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G și IoT Orange România:

  • Echipamente și conectivitate în rețeaua Orange 5G.
  • Acces la resurse 5G și platforme dezvoltate în proiectele de cercetare Horizon 2020: SliceNet, MATILDA, 5G EVE și 5G VICTORI.
  • Conectivitate prin rețelele de comunicații dedicate IoT (LoRaWAN sau LTE-M) și acces la Live Objects, platforma dezvoltată de Orange Business Services pentru gestionarea obiectelor inteligente.
  • Acces la API-uri Orange precum Wi-Fi Smart City Data Feed sau Anonymized BIS Cyber Security Events.
  • Acces la soluțiile cloud Orange Business Services, Flexible Engine și Business Flexible Computing.

În finala 5G Online Challenge, prezentată de Monica Obogeanu, Startup Program Manager Orange, au susținut prezentări alte trei startup-uri cu use-case-uri în zona de 5G și IoT, ce vor primi de asemenea susținere prin activități punctuale:

City Air – platformă ce asigură, prin intermediul unei rețele de senzori, monitorizarea calității aerului în timp real în școli și își propune emiterea de recomandări de politici publice.

City Dock – rețea de stații inteligente de încărcare a trotinetelor electrice, cu un design universal și patentat.

IoT4Nature – prin produsul Smart Waste Management, dezvoltă o platformă ce integrează senzori ce transmit în timp real informații pentru managementul eficient al deșeurilor din oraș.

Mai multe detalii de despre 5G Online Challenge și Orange Fab: orangefab.ro/5G-challenge

Categorii