Brett Anderson, solistul grupului britanic Suede, canta in deschiderea concertului Muse de la Bucuresti

23 ian. 2010
/ /
Brett Anderson, solistul grupului britanic Suede, canta in deschiderea concertului Muse de la Bucuresti

Brett Anderson, solistul grupului britanic  Suede, canta in deschiderea concertului Muse de la Bucuresti

Bucuresti,  26 septembrie 2007. Spre bucuria  fanilor genului alternative, Brett Anderson, solistul grupului Suede, va canta in deschiderea concertului Muse, pe 6 octombrie, la Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf.

Numiti de presa cea mai buna trupa din Marea Britanie, Suede au inregistrat 5 albume de top 10, dintre care 3 albume pe primul loc, petrecand peste 200 de saptamani in topurile britanice. Suede au inspirat o intreaga generatie de noi muzicieni, consolidandu-si in acelasi timp propria reputatie.

Dupa ce in anii ’90, impreuna cu Suede, a contribuit la declansarea curentului muzical al deceniului, britpop, Brett Anderson se intoarce in prim plan ca un artist desavarsit si cu totul independent.

In 2004, ca urmare a incetarii activitatii Suede, Brett Anderson si Bernard Butler au trecut printr-o fericita renastere cu noul lor proiect, The Tears ce s-a concretizat intr-un prim album de succes, “Here Come The Tears”. Tot in aceasta perioada Anderson a inceput sa scrie materiale solo ca o activitate paralela – un lucru pe care dorea sa-l faca de multa vreme, ca o ambitie personala si profesionala.

Scris si co-produs de Anderson si Fred Ball, mult asteptatul sau album de debut solo are o stralucire aparte, fiind compus din 11 mesaje melodice si foarte personale. “Ca artist solo ai o mai mare responsabilitate. Procesul de creatie este in esenta acelasi – ceva te inspira si scrii o piesa – dar, in Suede, Bernard era cel care scria muzica, iar eu scriam versurile si liniile melodice. Acum eu sunt cel care le face pe toate”.

Concertul Muse si recitalul lui Brett Anderson din Romania sunt prezentate de Orange si produse de One Event si Livada. Bilete pot fi achizitionate de la magazinele Diverta, Muzica, Flanco, Librariile Carturesti, Sala Palatului si comandate on line la  Bilet.ro, TicketPoint.ro, Bilete.ro si BLT.ro.

Categorii