Colaborare Orange Fab - The Grape pentru startup-urile tech din Iași

14 mart. 2018
/ /
Colaborare Orange Fab - The Grape pentru startup-urile tech din Iași

Orange Fab, acceleratorul de startup-uri al Orange România, anunță semnarea unui parteneriat cu The Grape, hub-ul dedicat comunității antreprenoriale din Iași și zona de nord-est a României.

„Orange Fab a fost gândit ca un program național încă de la început. Prin parteneriatul cu The Grape, alături de cel cu Tech Hub București, ne dorim să contribuim la dezvoltarea unui ecosistem de inovație local care să ajute la creșterea cât mai multor startup-uri” a declarat Vlad Sorici, managerul de proiect al Orange Fab România.

Startup-urile locale sunt invitate pe 22 martie în hub-ul The Grape din Iași pentru a afla mai multe detalii despre programul de accelerare și oportunitățile de colaborare cu Orange România.

Orange Fab este un proiect deschis start-up-urilor din întreaga țară, ce urmărește identificarea companiilor de tehnologie care au un produs testat pe piață, capabil să îmbunătățească stilul de viață al oamenilor și să stabilească noi tendințe prin utilizarea tehnologiei. Printre beneficiile programului Orange Fab se numără accesul la cele mai noi soluții de conectivitate (4G+, LoraWAN, 5G), sprijinul și know-how-ul echipelor și partenerilor Orange, precum și expunerea națională și internațională a startup-urilor prin rețeaua de distribuție și de clienți Orange.

Programul Orange Fab este structurat pe patru direcții principale:

  • Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
  • Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate)
  • Securitate (cibernetică și militară)
  • Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, interfețe de programare a aplicațiilor – API-uri în rețea)

Primele echipe intrate în program în 2017 vor participa în al doilea trimestru al anului la un demo day în care vor prezenta evoluția proiectelor:

  • Pentest-Tools.com – soluția de evaluare a securității prin care sunt determinate vulnerabilitățile site-urilor web - a fost integrată în harta Orange Threat Map
  • Magnasci - aparatele de monitorizare a calității aerului, uRADMonitor, au fost integrate în proiectul pilot Smart City Alba-Iulia dezvoltat de Orange și în implementări similare în alte patru orașe din România.
  • BOX2M – soluții industriale IoT ce formează un ecosistem complet pentru verticalele de energie și utilități inteligente, sunt în proces de a fi implementate în proiecte destinate orașelor inteligente, clădirilor de birouri, zonelor de retail, fabricilor, precum și infrastructurilor critice pentru industria de telecomunicații. BOX2M, care are în piață instalări efective la aceste tipuri de clienți, a fost prezent la MWC Barcelona în cadrul secțiunii de inovație a grupului Orange și este implicat într-un proiect complex cu Agenția Spațială Europeană. Împreună cu grupul Orange, BOX2M pregătește lansarea unor soluții IoT integrate cu rețeaua și platformele Orange, cu potențial de a fi extinse la nivel global pentru verticalele urmărite.
  • Symme3D – Biotech One, prima imprimantă 3D complet integrată și precisă pentru țesuturi avasculare și vase de sânge realizate din celule stem, este în proces de a fi de integrată cu tehnologiile VR și 5G pentru medicina viitorului.
  • SiloMeter – soluția dezvoltată de CBNagro.tech pentru monitorizarea și controlul mediului din interiorul silozurilor și halelor este în proces de a fi integrată cu tehnologia 4G pentru a deservi clienți din portofoliul Orange.

Mai multe detalii despre programul de accelerare Orange Fab sunt disponibile la http://www.orangefab.ro/.

Categorii