/

De Ziua Pământului, Orange România sărbătorește 2 ani de program “Re” cu o campanie prin care oferă clienților 22% reducere la achiziționarea unui telefon recondiționat

22 apr. 2024

Programul Orange de economie circulară “Re” - Recumpărare (Buy-Back), Reciclare, Reparare, Recondiționare împlinește, în luna mai, 2 ani de la lansarea în România. Pentru a marca această aniversare, Orange oferă clienților un discount de 22% la achiziționarea unui telefon recondiționat, împreună cu un abonament pe 24 de luni. Campania se desfășoară atât în magazinele fizice, cât și în magazinul online, începând cu 22 aprilie, Ziua Pământului, și până pe 31 mai 2024.

Telefoanele recondiționate din oferta Orange au un preț accesibil, arată ca noi, sunt modele de vârf și beneficiază de până la 2 ani de garanție. În plus, Orange este singurul operator din România care are în portofoliu și telefoane recondiționate realizate cu piese 100% originale.  În același timp, alegerea unui telefon recondiționat în favoarea unui dispozitiv nou înseamnă evitarea, în medie, a 25 de kilograme de CO2 (GES), prin utilizarea pe o perioadă de 1 an, precum și salvarea a aproximativ 80 de kilograme de materii prime, cantitatea necesară pentru a produce un telefon de 120 de grame[i].

Pe lângă recondiționare, programul "Re" mai cuprinde:

Recumpărare (Buy-Back), prin care clienții au posibilitatea de a aduce telefoane și tablete vechi, funcționale, sau smartwatch-uri în oricare magazin Orange. Pentru gestul lor primesc un voucher de minimum 10 euro, pe care îl pot utiliza la achiziționarea unui dispozitiv nou. De la lansarea programului, Orange a recumpărat de la clienți aproximativ 448.000 de telefoane, care au fost integrate în economia circulară.

Repararea telefoanelor este o activitate prezentă în portofoliul Orange încă din 2005, iar din 2022 aceasta a devenit parte din programul "Re". Până acum, echipele Orange au reparat peste 2 milioane de telefoane, prelungind în acest fel durata de viață a acestora.

Orange este singurul afiliat european care deține propriul centru de reparații, autorizat de marii producători de telefoane (Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo, Alcatel, Nokia, Huawei etc.), ceea ce face posibilă repararea oricărui telefon mobil vândut oficial în Europa, atât pentru clienții Orange, cât și pentru cei care au nevoie de acest serviciu. În activitatea de reparare, Orange utilizează doar piese originale.

Reciclare - în toate magazinele Orange există cutia "Re" pentru colectarea de telefoane, tablete, smartwatch-uri, încărcătoare sau căști pe care utilizatorii nu le mai folosesc sau care nu mai funcționează. Lunar, cantitățile strânse ajung la reciclare sau primesc o a doua viață prin recondiționare, cu sprijinul partenerilor Orange.

[i] Sursa: L'Agence de l'environnement et de la maîtrise de l'énergie (Ademe)

Categorii