Echipa nationalã de rugby, sponsorizatã de Orange, s-a calificat la Cupa Mondialã

23 ian. 2010
/ /
Echipa nationalã de rugby, sponsorizatã de Orange, s-a calificat la Cupa Mondialã

echipa naţionalã de rugby, sponsorizatã de Orange, s-a calificat la Cupa  Mondialã

Bucureşti, 19 octombrie 2006. Echipa nationalã de rugby, sponsorizatã de Orange România, a câstigat sâmbãta meciul contra Spaniei, cu scorul 43 - 20 si s-a calificat astfel, pentru a sasea oarã consecutiv, la Cupa Mondialã care va avea loc anul viitor în Franta. Aceasta calificare aduce tricolorii intre primele 20 cele mai bune echipe din lume, alãturi de Noua Zeelandã, Scotia si Italia.

"Cea mai semnificativa sponsorizare sportiva a Orange la momentul actual este cea pentru Federatia Româna de Rugby si implicit a echipei nationale de rugby. Am ales acest sport în 2002 pentru ca, desi rugby-ul era un sport cu traditie în România, în anii de dupa revolutie a intrat intr-un con de umbra. Parteneriatul cu Federatia Romana de Rugby este o reusita deoarece din momentul în care am inceput sponsorizarea performantele echipei nationale de rugby au crescut, aceasta reusind sa se califice la Turneul Mondial din Australia, iar acum la Cupa Mondiala 2007", spune Thierry Millet,  Commercial Director Orange România.

"Orange reprezintã, fãrã îndoiala, un partener special pentru Federatia Româna de Rugby. Ne-a intins o mâna de ajutor atunci când putini mai credeau cã este posibil ca sportul cu balonul oval sã-si regãseascã identitatea. Sponsorizarea Orange ne-a ajutat sã obtinem contracte bune cu jucãtorii, conditii bune de cazare si de masã si staff competitiv: preparatori fizici, chineoterapeuti, doctori si maseuri. Iar rezultatele au început sã apara. Cu Orange pe tricouri, Stejarii au învins Italia si Canada, douã forte ale rugbyului mondial. Au câstigat Cupa Europeanã a Natiunilor si au obtinut calificarea la Cupa Mondiala. în plus, sustinerea din partea Orange ne-a ajutat sã popularizam jocul de rugby, sã atragem spectatorii pe stadioane si sã investim în viitor", spune George  Straton, presedintele Federatiei Române de Rugby.

Înainte de Revolutie, rugby-ul romanesc era foarte bine organizat. în perioada 1960-1980 echipa nationalã de rugby a fost un adversar de temut al marilor echipe. A invins Franta de opt ori în istorie, ultima data în 1990, la Auch, cu scorul de 12-6.

Dupã 1990 acest sport a cunoscut  declinul, din cele 150 de cluburi activând în prezent doar 20.

Odatã cu sponsorizarea Orange, tricolorii au evoluat si rezultatele s-au vãzut imediat. în ultimii patru ani, echipa nationalã de rugby antrenatã de Daniel Santamans si Robert Antonin ca manager tehnic a învins Canada si Italia si a obtinut rezultate bune în meciurile cu Irlanda si Scotia. Au câstigat de 3 ori Cupa Europeanã a Natiunilor, competitie care este consideratã ca fiind Turneul celor 6 Natiuni, grupa B.

Categorii