elevii-de-liceu-au-aflat-despre-utilizarea-responsabil-a-tehnologiei-in-caravana-orange-4g-discovery-tour

1 iul. 2014
/ /
elevii-de-liceu-au-aflat-despre-utilizarea-responsabil-a-tehnologiei-in-caravana-orange-4g-discovery-tour

elevii de liceu au aflat despre utilizarea responsabilă a tehnologiei în caravana Orange 4G discovery tour

București, 2 iulie 2014. În perioada 16 mai - 8 iunie, Orange România a invitat liceele din Cluj, Timișoara, Iași și Brașov să se înscrie într-un tur dedicat lumii digitale.

Peste 370 de elevi au beneficiat de un program  special conceput pentru ei, în care le-a fost prezentată istoria  telecomunicațiilor, tehnologia 4G și beneficiile sale, și au aflat  despre utilizarea responsabilă a telefonului mobil și accesarea în  condiții de siguranţă a internetului. Prezentarea a fost una  interactivă şi pentru a-şi dovedi noile cunoştinţe dobândite, elevii au  fost testaţi printr-un chestionar şi premiaţi pentru rezultatele lor.  Acest program a fost dezvoltat cu sprijinul Asociației Green Revolution  și a avut loc în cadrul caravanei Orange 4G discovery tour.

În cele 4orașe vizitate, au fost prezente 14  instituții de învățamânt după cum urmează: Colegiul Național "George  Barițiu" (Cluj), Colegiul Tehnic de Comunicații "Augustin Maior" (Cluj),  Colegiul Național Bănățean (Timișoara), Liceul Teoretic "J.L. Calderon"  (Timișoara), Liceul Național "Ana Aslan" (Timișoara), Liceul Teoretic  de Informatică "Grigore Moisil" (Iași), Liceul Teoretic "Al.I.Cuza"  (Iași), Școala "Veronica Micle" (Iași), Școala "Alexandru Vlahuţă"  (Iași), Colegiul Tehnic "Gheorghe Asache" (Iași), Școala Gimnazială  "George Calinescu" (Iași), Școala "Ion Simionescu" (Iași), Școala  Gimnazială Nr. 30 (Brașov) și Colegiul Național Economic "Andrei  Bârseanu" (Brașov).

Din ce în ce mai mulți elevi accesează internetul  și folosesc tehnologiile actuale, pentru a cauta informaţii utile  procesului de învaţare, pentru divertisment sau pentru socializare. De  aceea este important să înţeleagă ce presupun serviciile de care dispun  şi cum le pot utiliza în mod responsabil, iar rolul pe care Orange şi  l-a propus este de a-i ghida în acest proces de învățare. Totodată,  educația și incluziunea digitală sunt două dintre prioritățile Orange de  responsabilitate socială. Astfel s-a dezvoltat acest program prin care  compania a prezentat elevilor tehnologia pe înţelesul lor şi le-a arătat  cum pot se pot bucura de toate beneficiile pe care le oferă aceasta.

Categorii