/

Experiența Orange 5G disponibilă de astăzi în Sibiu. Rezultatele Speedtest® Ookla® reconfirmă Orange ca cea mai rapidă rețea fixă și mobilă din țară

22 sept. 2022

Orange România continuă extinderea rețelei 5G și, începând de astăzi, oferă locuitorilor, autorităților publice și companiilor din Sibiu acces la cea mai bună experiență de conectivitate.

Sibiul devine astfel orașul cu numărul 20 în care rețeaua Orange 5G este disponibilă alături de orașe precum Arad, Bacău, Craiova, Brașov, București (acoperit 100%), Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, dar și în localități din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale.

Clienții rezidențiali se pot bucura astfel, nu doar de un număr mai mare de orașe în care rețeaua Orange 5G este disponibilă, ci și de abonamente 5G adaptate nevoilor lor de comunicare. Aceștia pot alege abonamentul 5G care li se potrivește, ce beneficiază până pe 30.09.2022, de reduceri speciale exclusiv online. De exemplu, abonamentul Smart Plus 20, cu internet nelimitat 5G, este redus cu 50%, de la 20 euro la 10 euro/lună, în timp ce abonamentul Fun 12 cu 50GB internet, plus 50GB bonus și acces 5G este acum redus la 9.60 euro/lună. Detalii complete despre abonamentele Orange 5G și reducerile din această perioadă sunt disponibile în pagina dedicată.

Performanțe reconfirmate în cea mai rapidă rețea din țară

Alături de extinderea rețelei 5G, Orange România a fost recent reconfirmată în urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® drept cea mai bună rețea fixă și mobilă din România. Recunoașterea performanțelor se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest, înQ1-Q2 2022pentru operatorii telecom din România. Astfel, Orange România a primit premiile pentru cea mai rapidă rețea fixă, cea mai rapidă rețea mobilă, cea mai bună rețea mobilă și cea mai mare acoperire mobilă.

„Încă din 2019 când am inaugurat rețeaua Orange 5G în primele 3 orașe, scopul nostru a fost unul clar – acela de a oferi acces facil unui număr cât mai mare de români la cele mai noi și performante tehnologii, dar și la cele mai bune servicii pe care le avem. Acest obiectiv continuă să ne ghideze și se reflectă în tot ceea de facem, de la investițiile constante pentru extinderea rețelei, la politica comercială ce ne permite să oferim abonamente și dispozitive 5G accesibile unui număr tot mai mare de clienți. Lansarea de azi din Sibiu este încă un pas ce reconfirmă angajamentul pe care îl avem pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

În egală măsură, premiile Ookla reprezintă barometru, independent și obiectiv, al calității serviciilor de internet mobil și fix, dar și al experienței pe care utilizatorii români o au în condiții reale de utilizare. De aceea, vom continua dezvoltarea infrastructurii de rețea din România pentru a răspunde mai bine nevoilor actuale de comunicare, educație și divertisment.” a declarat Marius Maican, Chief Technology Officer Orange România.

Noi oportunități de dezvoltare pentru afaceri

Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, rețeaua Orange 5G este capabilă să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de internetul prin fibră optică, însă deschide și noi oportunități de dezvoltare în zona de inovație și cercetare.

Oferta Orange cuprinde și soluții Wi-Fi 5G la punct fix pentru administrații publice ori companii, de care pot acum beneficia și clienții din Sibiu. Abonamentul Office Net 5G asigură internet fix, iar cu ajutorul router-ului prevăzut cu Wi-Fi 6, inclus gratuit în pachetul pe 24 de luni, pot fi conectate wireless mai multe dispozitive smart.

Mai multe detalii despre beneficiile și performanțele tehnologiei 5G sunt disponibile aici:  https://www.orange.ro/tehnologii/5g/

Categorii