Graffiti virtual şi mamuţi 3D cu aplicaţia gratuită Orange Explorer bazată pe Augmented Reality

28 iun. 2012
/ /
Graffiti virtual şi mamuţi 3D cu aplicaţia gratuită Orange Explorer bazată pe Augmented Reality

Graffiti virtual şi mamuţi 3D cu aplicaţia gratuită Orange Explorer bazată pe Augmented Reality

Bucureşti, 28 iunie 2012. Începând cu 28 iunie, Orange lansează aplicaţia Orange Explorer ce permite posesorilor de smartphones să interacţioneze şi să redescopere mediul înconjurător într-un mod surprinzător, folosind tehnologia Augmented Reality. Aplicaţia poate fi descarcată gratuit din Google Play pentru telefoanele cu Android şi din App Store pentru iPhone.

Pentru început, Orange Explorer propune două interacţiuni: prima expoziţie virtuală de graffiti la metrou din România şi o întâlnire inedită cu mamuţii la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti.

Astfel, pentru expoziţia virtuală de graffiti, cei mai cunoscuţi artişti urbani din România au realizat opt desene ce pot fi văzute cu ajutorul aplicaţiei Orange Explorer în staţiile[1] metroului bucureştean între 28 iunie – 15 august. În plus, orice pasionat de graffiti are şansa să se alăture acestei expoziţii cu un desen propriu. Tot ce trebuie să facă este să intre pe www.nelimiteaza-te.ro/graffiti şi să realizeze un desen folosind aplicaţia specială de graffiti.

Cea de-a doua interacţiune face parte din politica de responsabilitate socială Orange, prin care compania îşi propune să utilizeze tehnologiile de care dispune pentru a atrage cât mai multe persoane în muzee şi instituţii culturale, punându-le la dispoziţie noi beneficii şi facilitând accesul la informatii culturale. Astfel, cu ajutorul Augmented Reality, Orange oferă vizitatorilor Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” din Bucureşti o întâlnire specială cu mamuţii. Ei pot vedea mamuţii cum prind viaţă, pot interactiona cu ei sau îşi pot face poze cu ei.

“Am vrut sa valorificăm lumea virtuală aşa cum nu a mai făcut-o nimeni până acum, oferind în acelaşi timp o demonstraţie că accesul la acest spaţiu este simplu şi la îndemâna tuturor. Acesta este doar primul pas, un start pentru alte proiecte care vor îmbogăţi aplicaţia Orange Explorer şi care au ca scop crearea unui teren nou de divertisment pentru utilizatori.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer în cadrul Orange România.

Aplicaţia Orange Explorer este compatibilă cu smartphone-uri ce au sisteme de operare cu versiunile Android 2.3 şi iOS4. Interacţiunea şi afişarea elementelor în Augmented Reality folosesc camera telefonului şi presupun scanarea unor coduri-markere aflate în locaţiile ce pot fi aflate chiar din aplicație.

Orange Explorer este oferită gratuit de Orange şi a fost dezvoltată de Hyperactive şi Mobileworks. Pentru partea de creaţie, strategie, logistică şi implementare a campaniei media au participat Initiative Media şi Publicis.

Detalii despre aplicaţia Orange Explorer pe www.nelimiteaza-te.ro/graffiti/despre-orange-explorer.


[1] Piaţa Victoriei 1 & 2, Piaţa Unirii 1 & 2, Universitate, Aviatorilor, Grozăveşti, Eroilor

Categorii