/

În ultimii 6 ani, clienții Orange au beneficiat de cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil, conform raportului ANCOM

12 iul. 2023

Conform unui raport semestrial ANCOM, privind utilizarea serviciilor de internet, realizat în baza măsurătorilor făcute de utilizatori români prin Netograf.ro, clienții Orange România au avut, în ultimii 6 ani, cele mai mari viteze medii din România, atât pentru internetul fix, cât și pentru cel mobil. Orange România continuă astfel să fie rețeaua care oferă clienților săi cea mai bună experiență de conectivitate și cele mai bune viteze medii de internet din România, performanțe ce au fost posibile datorită investițiilor constante de peste 4,4 miliarde de euro din ultimii 26 de ani.

Viteza medie de download pentru internet mobil Orange s-a dublat în 6 ani

Conform raportului ANCOM, clienții Orange s-au bucurat de cea mai performantă rețea mobilă, viteza internetului mobil dublându-se în ultimii 6 ani. Mai mult, in 2022, viteza medie în rețeaua mobilă Orange a fost de 57Mbps, cu peste 78% mai mare decât cea a următorului clasat.

Experiența pozitivă a clienților Orange care folosesc serviciile de internet mobil este susținută și de certificarea acordată de auditorul independent LCC International. Acesta a desemnat Orange ca fiind cea mai rapidă rețea mobilă și cea mai rapidă rețea 5G din România, în urma testelor efectuate în perioada 22 noiembrie - 19 decembrie 2022.

Performanțele obținute de Orange în analiza ANCOM și mai ales creșterea accelerată a vitezelor de internet mobil în special începând din 2019 se datorează și rețelei 5G/5G+, ce azi oferă viteze de până la 1,5 Gbps și este disponibilă în 30 de orașe de pe întreg teritoriul țării.

Viteza medie de download pentru internet fix oferit de Orange România a crescut 2,5 ori

În urma datelor centralizate de aplicația Netograf.ro, viteza medie de internet fix înregistrată de Orange România a crescut de 2,5 ori în ultimii 6 ani. Dacă în 2017 viteza medie de download prin cablu era de 301 Mbps, în 2022 aceasta ajunge la 803 Mbps, oferind clienților Orange cea mai bună experiență de conectivitate, chiar dacă vorbim despre sesiuni intense de gaming, download sau vizionarea filmelor la rezoluție înaltă.

Performanțe similare au fost obținute și în urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q3-Q4 2022, în urma cărora Orange România a fost desemnată cea mai rapidă rețea fixă din România.

Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independentă și obiectivă, pentru măsurarea experienței de conectivitate fixă și mobilă.

Mai multe informații despre rezultatele ANCOM, conform căruia s-au înregistrat creșteri semnificative ale vitezelor medii de internet la nivel de industrie, pot fi gasite aici: https://rb.gy/9smxr

Categorii