începe concursul „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni”

23 ian. 2010
/ /
începe concursul „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni”

începe concursul „Premiile Orange pentru tinerii  muzicieni”

Bucureşti,  18 martie 2008. Orange relansează concursul de muzică clasică „se caută Enescu” sub un nume nou: „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni”. Prin schimbarea numelui competiţiei, Orange doreşte să exprime cât mai clar şi mai simplu esenţa unui eveniment dedicat în întregime tinerilor muzicieni. Cu această ocazie, Orange a lansat şi o emblemă a concursului, realizată împreună cu agenţia Tempo Advertising.

Căutarea de talente de anul acesta debutează cu noi categorii de concurs la care se pot înscrie tinerii muzicieni: instrumentele cu corzi, pian şi canto. La categoriile instrumente cu corzi şi pian pot concura muzicienii cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, cu condiţia să nu fie studenţi la data înscrierii, iar concurenţii de la categoria canto trebuie să aibă între 16 şi 21 de ani.

Concursul „Premiile Orange pentru tinerii muzicieni” începe în data de 30 martie şi este structurat în trei etape. Etapa întâi cuprinde înscrierea şi preselecţia, iar în etapa a doua au loc audiţia concurenţilor calificaţi în prima etapă şi o selecţie intermediară.  Selecţia finală va avea loc în luna octombrie şi va fi încununată, ca de obicei, de un concert de gală în cadrul căruia vor cânta şi vor fi premiaţi finaliştii virtuozi.

Tinerii muzicieni pot găsi informaţii în legătură cu desfăşurarea evenimentului în materialele distribuite în liceele de profil, în cadrul ministerelor şi inspectoratelor şcolare, precum şi pe website-ul www.auditie.ro.

Concurenţii pot câştiga premiul I, în valoare de 5.000 de euro, premiul al II-lea de 2.500 de euro şi premiul al III-lea, 1.500 de euro. Premiile se acordă pentru fiecare categorie de concurs.

“Suntem mândri că finalistul de anul trecut la secţiunea vioară, Ştefan Besan, şi-a reconfirmat valoarea artistică, iar anul acesta reprezintă România la Eurovision - concursul de muzică clasică pentru tinerii muzicieni”, a declarat Richard Moat, CEO Orange România.

Violonistul Ştefan Besan a spus: “Pentru mine acest concurs a reprezentat o oportunitate de a concura cu alţi tineri muzicieni, a fost ocazia de a mă exprima şi de a dovedi că sunt unul dintre cei mai buni”.

Pier Giorgio Calabria, membru al juriului la ediţia de anul trecut şi dirijor cunoscut pentru performanţele sale la Opera din Chicago apreciază: “Cred că ne-am atins ţelul principal de a-i ajuta pe concurenţi cu observaţiile noastre şi de a crea o punte între cele două tabere: muzicienii actuali şi cei care am fost cândva competitori, iar acum suntem în juriu”.

“Participarea la competiţia Orange oferă tinerilor muzicieni din România nu numai ocazia de a câştiga premii substanţiale, dar şi experienţa unei competiţii deschise, obiective, într-un mediu artistic interactiv”, a declarat Mihail Ghiga, lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

galerie imagini

{phocagallery view=category|categoryid=35|limitstart=0|limitcount=0}

Categorii