/

Măsurătorile ANCOM prin intermediul Netograf.ro confirmă – clienții Orange au cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil din România

23 febr. 2023

Orange România continuă să fie rețeaua ce oferă clienților săi cea mai bună experiență de conectivitate și cele mai bune viteze medii, atât pentru internetul fix cât și pentru cel mobil.

Performanțele companiei și investițiile constante în infrastructura de rețea au stat la baza rezultatelor obținute în 2022, recent analizate prin intermediul Netograf.ro. Datele obținute de Netograf.ro au arătat că Orange România oferă cele mai mari viteze de încărcare și descărcare a conținutului pe internet.

Internet fix de mare viteză

În urma datelor oferite de aplicația Netograf.ro, viteza medie de descărcare prin cablu înregistrată pentru Orange România a fost cu 85% mai mare decât a următorului clasat și cu 73% mai mare în ceea ce privește viteza de încărcare. De asemenea, Orange România a înregistrat și cea mai performantă valoare a intârzierii ratei de transfer a datelor (“ping”), aceasta fiind cu 9% mai bună decat a următorului clasat. În cazul conexiunilor WiFi, Orange România a depășit ceilalți operatoricu 34% la viteza de descărcare și cu 46% la viteza de încărcare.

  Internet prin cablu: 802.98 Mbps vitează medie download, 726.65 Mbps viteză medie upload și 10.35 milisecunde întârzierea de transfer

  Internet WiFi: 201.93 Mbps vitează medie download, 188.84 Mbps viteză medie upload și 21.73 milisecundeîntârzierea de transfer

Performațele rețelei fixe Orange au fost confirmate și în urma măsurătorilor Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q3-Q4 2022, în urma cărora Orange România a fost desemnată cea mai rapidă rețea fixă din țară.

Internet mobil

Experiența pozitivă pe care clienții o au în rețeaua Orange este confiirmată și în cazul serviciilor de date mobile, unde viteza medie de descărcare a fost cu 75% mai mare decât a următorului clasat, iar cea de încărcare a fost cu 103% mai mare. Totodată, valoarea intârzierii ratei de transfer a datelor a fost cu 12.9% mai bună decât a urmatorului operator.

  Internet mobil: 56.6 Mbps vitează medie download, 24.22 Mbps vitează medie upload, 37.54 milisecunde întârzierea de transfer

Rezultatele sunt susținute și de către auditorul independent LCC International care a desemnat Orange ca fiind cea mai rapidă rețea mobilă și cea mai rapidă rețea 5G din România. În cazul rețelei Orange 5G, clienții Orange se bucură de viteze maxime de până la 1.2 Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, similare celor oferite de internetul prin fibră optică, în 25 de orașe de pe întreg teritoriul României.

Rezultatele obținute în urma măsurătorilor Netograf.ro reconfirmă calitatea rețelelor Orange și ne încurajează să continuăm investițiile în dezvoltarea serviciilor fixe și mobile. Ele se datorează în special eforturilor pe care echipele noastre de ingineri le fac în fiecare zi, dar și a clienților Orange, cărora le mulțumim că au ales să folosească serviciile noastre.

Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independentă și obiectivă, ce cuprinde aplicația web, aplicația pentru terminale fixe și aplicații mobile pentru Android și iOS.

Mai multe informații despre rezultatele ANCOM, conform căruia s-au înregistrat creșteri semnificative ale vitezelor medi de internet la nivel de industrie, găsiți aici: https://rb.gy/dfwbmp

Categorii