/

Noua ediţie MyFrenchFilmFestival disponibilă publicului din România exclusiv în Orange TV Go

18 ian. 2019

Timp de o lună, în perioada 18 ianuarie – 18 februarie, iubitorii filmului francez şi nu numai vor putea urmări filmele din cadrul ediţiei cu numărul nouă a MyFrenchFilmFestival, disponibile gratuit în România, exclusiv în Orange TV Go.

Cu peste 12 milioane de vizualizări în 2018, MyFrenchFilmFestival este primul festival online de film francez accesibil publicului din România în mod gratuit. Iubitorii de film vor putea urmări cu uşurinţă filmele din festival de pe laptop, tabletă sau smartphone prin intermediul aplicaţiei Orange TV Go, dar şi a site-ului tvgo.orange.ro. Cei care accesează platforma şi aplicaţia Orange TV Go vor putea viziona filmele subtitrate în limba română, iar traficul de date va fi taxat în funcţie de serviciul de internet folosit.

MyFrenchFilmFestival face parte din amplul proiect „Sezonul Franţa-România 2019” (Saison France-Roumanie 2019) ce propune publicului peste 400 de manifestări culturale, dar şi evenimente din domeniile educaţiei şi inovării, economiei şi antreprenoriatului, gastronomiei, turismului şi sportului desfăşurate atât în Franţa cât şi în România.

Festivalul propune un concept inovator menit să aducă în lumina reflectoarelor noua generaţie de producători de film francez, oferind în acelaşi timp utilizatorilor din întreaga lume acces la o bogată selecţie de producţii ale cinematografiei franceze.

De la filme de comedie, dramă sau romantice, la thrillere şi filme clasice, publicul din România va avea ocazia să descopere mai multe filme ce abordează atât teme actuale, cât şi universale. Astfel, selecția din acest an include 12 filme de lung metraj și 13 filme de scurt metraj.

Ca şi în ediţiile anterioare, filmele înscrise în competiţie vor fi evaluate de către un juriu format din regizori de renume internaţional alături de jurnalişti şi cunoscuţi critici de film. La finalul festivalului vor fi desemnaţi câştigătorii celor trei premii acordate în cadrul competiţiei oficiale: premiul juriului, premiul presei internaţionale şi premiul publicului pentru care spectatorii îşi vor putea exprima preferinţele.

Mai multe informaţii despre festival pot fi găsite accesând myfrenchfilmfestival.com.

Categorii