O nouă generaţie de absolvenţi Orange Educational Program din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti

27 iun. 2013
/ /
O nouă generaţie de absolvenţi Orange Educational Program din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti

Bucureşti, 27 iunie 2013. Orange a premiat ieri cei 31 de studenţi ai Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ETTI) din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, care au absolvit cursurile Orange Educational Program desfăşurate pe parcursul anului universitar 2012 -2013.

La eveniment au participat reprezentanţi ai managementului companiei, cadre didactice din conducerea facultăţii ETTI, precum şi parteneri din industria de IT&C care au ales să susţină acest proiect educaţional.

Conceput pentru a completa şi diversifica noţiunile de specialitate acumulate de studenţi în timpul facultăţii, programul de studiu a acoperit, prin cele 9 module care îl compun, teme precum standarde şi tehnologii de comunicaţii, arhitecturi de reţele de telecomunicaţii, servicii inovatoare cu valoare adaugată, piaţă şi reglementări de comunicaţii, soft skills sau proprietate intelectuală.

Cele 9 module de cursuri însumează 110 ore de predare, dintre care 78 au fost susţinute de 17 specialişti din cadrul departamentului tehnic al Orange.

Un element de noutate al programului îl constituie implicarea partenerilor din industria de IT&C în susţinerea cursurilor prevăzute în programul de studiu al Orange Educational Program. Pe parcursul anului universitar 2012-2013, cu spijinul specialiştilor Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans şi ZTE şi al cadrelor universitare implicate în program, alte 32 de ore de curs au fost adresate studenţilor, aceştia având posibilitatea de a-şi îmbogăţi cunoştinţele despre cele mai noi tehnologii existente pe piaţă.

Mai mult, începând din acest an, Orange oferă studenţilor acces gratuit la internet de mare viteză prin reţeaua Wi-Fi instalată în incinta ETTI.

O altă componentă a programului educaţional adresat studenţilor din cadrul ETTI, o reprezintă stagiul de practică pe care tinerii înscrişi în program îl realizează în cadrul Orange. Astfel, noţiunile teoretice acumulate în timpul facultăţii sunt exersate şi consolidate într-un mediu profesionist, în care studenţii pot testa, sub îndrumarea unui mentor,  platforme şi echipamente tehnologice de ultimă generaţie.

În plus, pentru a recompensa rezultatele deosebite, 15 studenţi au primit din partea Orange burse de merit în valoare de 200 euro/lună, pe durata întregului an universitar 2012-2013.

„Interesul crescut al studenţilor ETTI faţă de Orange Educational Program e o confirmare a impactului acestui proiect, iar noi ne bucurăm să le putem oferi alternative educaţionale valoroase, care să îi ajute să îşi dezvolte cunoştinţe şi abilităţi necesare unor buni profesionişti. În acelaşi timp, acest lucru ne motivează să continuăm investiţiile în acest proiect, alături de partenerii noştri. Până la finalul anului ne propunem să modernizăm platforma de laborator din cadrul Centrului de Training şi nu excludem posibilitatea de a extinde acest program şi către alte centre universitare”, a declarat Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager în cadrul Orange România.

Dezvoltarea comunităţii prin investiţia în programe educaţionale este una dintre priorităţile Orange de responsabilitate socială corporativă. Orange Educational Program susţine acest obiectiv, prin toate cele trei componente ale sale: parteneriatul educaţional de tradiţie cu Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, proiectul educaţional dedicat studenţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti, precum şi programul de practică Orange First Step. Prin toate aceste iniţiative, Orange contribuie la formarea specialiştilor de top, facilitând, în acelaşi timp, tranziţia tinerilor de la statutul de student, la cel de profesionist ce activează în mediul real de business.

Categorii