Oportunitățile oferite studenților prin acest program s-au dezvoltat de la începutul colaborării cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, în anul 1998, și s-au diversificat de la o ediție la alta. Astfel, cele 163 de ore de cursuri, grupate în module, sunt susținute de către 21 de specialiști din cadrul Orange și de către 10 experți ai companiilor partenere din program - Cisco, Ericsson, Huawei, Nexans și ZTE. Andrei Pitiș, antreprenor și președinte al ANIS (Asociația Patronată a Industriei de Software și Servicii) a susținut, de asemenea, un curs.
“Orange Educational Program a fost școală, amiciție, creație, informație. Nu este nimic mai satisfăcător decât să înveți lucruri noi despre ceea ce te pasionează și să ai parte de învățători și colegi plăcuți. Am avut onoarea și privilegiul de a lucra cu oameni minunați. Nu a fost vorba doar de muncă, muncă și iar muncă. A fost un cumul de experiențe noi, a fost ceva diferit. Motivația personală a fost doar una singură - să mă alătur unor oameni care să îmi înțeleagă ambițiile și să fie ca mine, curajoși și inventivi. Mi-am dorit să creez, să întreb, să îmi imaginez că, în viitorul apropiat, soluțiile la care unii doar au visat, alții vor reuși să le implementeze”, ne mărturisește Vlad Teohari, șef de promoție 2014-2015 al Orange Educational Program și participant Innovation Labs.
Dezvoltarea comunității prin investiția în programe educaționale este una dintre prioritățile Orange de responsabilitate socială corporativă.
Prin toate aceste inițiative, Orange contribuie la formarea specialiștilor de top, facilitând, în același timp, tranziția tinerilor de la statutul de student, la cel de profesionist.