/

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap, împreună cu a doua ediție a raportului de securitate cibernetică

11 oct. 2019

Orange România lansează o nouă versiune  a Business Internet Security Threatmap (BIS Threatmap), un instrument gratuit menit să crească nivelul de conștientizare în ceea ce privește securitatea cibernetică a companiilor și autorităților locale.

Lansată în 2017, platforma colectează în timp real date prin soluția Business Internet Security. Această soluție analizează peste 5 milioane de amenințări pe lună în infrastructura de securitate a clienților business Orange. BIS Threatmap agregă datele anonimizate și le prezintă într-o formă ce poate fi ușor de interpretat.

În noua versiune a platformei, au fost îmbunătățite secțiunea de statistici și componenta de analiză (insights), care prezintă sursa atacurilor, totalul atacurilor în funcție de impact și de industrie, din ultimele 30 de zile. De asemenea, a fost adaugată o secțiune în care sunt analizate săptămânal, în mod anonimizat și neinvaziv, cele mai vizitate 100 de website-uri conform SATI (BRAT). Aici utilizatorii pot afla informații cu privire la nivelul actual de securitate al website-urilor și să înțeleagă mai bine riscurile de utilizare ale celor nesigure. Aceste actualizări se bazează pe informații oferite de Pentest-Tools și Dekeneas, ambele startup-uri Orange Fab, și de RO Hacked.

Persoanele care accesează BIS Threatmap pot descărca raportul realizat de către specialiștii Orange alături de parteneri precum Bit Sentinel, Fortinet România sau CERT-RO. Raportul, aflat la a doua ediție, sumarizează principalele evenimente de securitate cibernetică pentru anul 2018, dar prezintă și statistici realizate la nivel de industrii prin serviciul Business Internet Security. Spre exemplu, o astfel de statistică arată că administrația publică și transporturile sunt cele mai afectate industrii.

„Threatmap a fost, de la bun început, un instrument pentru conștientizarea amenințărilor și riscurilor de securitate cibernetică, prezentând într-un mod intuitiv o hartă a atacurilor cibernetice, blocate de tehnologia din serviciul nostru, Business Internet Security. Își păstrează acest rol important și - odată cu îmbunătățirile aduse - devine o resursă de informații complexe despre amenințările cibernetice din mediul de afaceri local.” a declarat Ioan Constantin, expert în securitate cibernetică în cadrul Orange România.

Business Internet Security este un serviciu Orange Business Services, divizia din cadrul Orange România care oferă soluții de transformare bazate pe IT&C.

Categorii