Orange App Shop în România

22 dec. 2010
/ /
Orange App Shop în România

Orange App Shop în România

Bucureşti, 22 decembrie 2010. Orange lansează pe 22 decembrie propriul magazin de aplicaţii – Orange App Shop - disponibil pentru mai multe tipuri de telefoane şi cu modalităţi de plată simple şi la îndemână.

Orange App Shop se adresează exclusiv clienţilor operatorului şi până la sfârşitul lunii decembrie va fi disponibil pentru 10 modele de telefoane cu sistem de operare Android, Java sau Symbian. În perioada următoare se va extinde gama de telefoane compatibile, iar acestea vor avea acces la Orange App Shop direct din meniu. Magazinul de aplicaţii poate fi descărcat gratuit din Portalul Orange pe mobil şi oferă acces rapid la aplicaţii, jocuri, tonuri de apel şi wallpaper-e.

Comparativ cu celelalte magazine de aplicaţii, Orange App Shop oferă modalităţi de plată simple, conţinutul descărcat fiind tarifat direct pe factura de telefon mobil sau din creditul de PrePay. În plus, traficul de date pentru navigare şi descărcare este gratuit, iar între 22 decembrie – 31 ianuarie, clienţii care îşi instalează Orange App Shop primesc cadou 5 aplicaţii din diferite domenii.

În curând Orange intenţionează să lanseze aplicaţii proprii, precum Orange film şi TV Live de la Orange, deja implementate pentru iPhone, sau Contul tău Orange şi, totodată, să colaboreze cu dezvoltatorii locali de aplicaţii. La nivelul grupului Orange France Telecom, următoarea etapă din strategia de dezvoltare constă în lansarea programului Orange Partner Connect prin intermediul căruia dezvoltatorii îşi pot înscrie foarte uşor aplicaţiile în Orange App Shop şi le pot comercializa pentru toţi clienţii grupului. Mai mult, operatorul planifică parteneriate şi cu alte magazine, precum Ovi Store de la Nokia sau Windows Marketplace for Mobile de la Microsoft.

„Vrem să ne poziţionăm ca un jucător important în domeniul aplicaţiilor, un domeniu ce estimăm că va deveni rapid mass market. Nu ne propunem să intrăm în concurenţă cu celelalte magazine de acest gen, ci să optimizăm accesul la aplicaţii: disponibilitate pentru majoritatea tipurilor de smartphone-uri, modalităţi de plată simple şi conţinut relevant.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer, Orange România.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul http://www.orange.ro/news/app-shop-ro.html .

Categorii