/

Orange Business lansează Web Application Firewall (WAF), un serviciu de securitate cibernetică pentru protecția aplicațiilor expuse la internet

12 dec. 2023

Orange Business, divizia pentru afaceri a Orange România, aduce un nou serviciu de securitate cibernetică pe piață, Web Application Firewall (WAF), ce oferă companiilor o modalitate eficientă și accesibilă de a-și proteja aplicațiile web împotriva amenințărilor cibernetice în continuă evoluție.

În mod obișnuit, pentru a se proteja, companiile trebuie să proiecteze și să dezvolte aplicații web securizate, dar și să actualizeze constant aceste aplicații și politicile de securitate, astfel încât să facă față noilor tipuri de atacuri cibernetice, ce cresc constant ca volum și sofisticare. Web Application Firewall (WAF) de la Orange Business este un sistem de protecție a aplicațiilor web împotriva unor atacuri precum SQL injection sau XSS (Cross-Site Scripting). Serviciul este oferit în regim „as a service”, cu investiții inițiale minime din partea clienților.

Mai mult, utilizarea serviciului Web Application Firewall (WAF) ajută companiile să fie conforme cu cerințele de securitate în vigoare, precum: GDPR (Regulamentul General privind Protecția Datelor), NIS (Sisteme și Informații de Rețea) sau PCI DSS (Standardul de Securitate pentru Datele Industriei de Carduri de Plată). În acest sens, WAF permite colectarea unor jurnale de acces pentru conformitate și analiză.

“Aplicațiile dezvoltate de companii, expuse la internet, pot fi accesate atât de către utilizatorii legitimi, cât și de către cei malițioși. În cazul celor din urmă, aceste aplicații nu pot fi protejate, cel puțin nu în totalitate, de un firewall standard de rețea care oferă protecție IP, mai ales când atacurile folosesc ca vector de pătrundere în rețea IP-uri sau porturi. Serviciul de tip Web Application Firewall (WAF) oferă un nivel de securitate adecvat pentru atacuri care nu vizează rețeaua, ci aplicațiile și serverele web. Prin această lansare, completăm portofoliul Orange Business de servicii de securitate cibernetică, un domeniu pentru care vedem o creștere constantă în ultimii ani, companiile fiind din ce în ce mai conștiente de importanța securizării mediilor online” declară Laurențiu Popescu, Manager Produse de Securitate, Orange Business.

Serviciul Web Application Firewall (WAF) de la Orange Business oferă clienților:

  • Protecție 24/7 prin filtrarea, monitorizarea și blocarea traficului malițios, blocarea furtului de date și a accesului neautorizat;
  • Prevenție prin identificarea vulnerabilităților aplicațiilor web;
  • Scalabilitate fiind o implementare „as a service” care nu necesită investiții CAPEX;
  • Un serviciu la cheie, deoarece toate elementele necesare configurării și implementării serviciului sunt administrate de către specialiștii Orange Business, inclusiv managementul tuturor modificărilor care apar pe durata de viață a serviciului;
  • Adaptabilitate, prin posibilitatea de a personaliza politicile de securitate pentru a se potrivi nevoilor specifice fiecărei aplicații.

Pentru mai multe informatii: https://oran.ge/WebAppFirewall

Orange Business este divizia globală a Grupului Orange dedicată companiilor, care sprijină afacerile din întreaga lume în transformarea lor digitală, prin prezență globală și o abordare locală. Pe piața din România, Orange Business este reprezentată de diviziile de afaceri din cadrul Orange România și Orange Romania Communications, dedicate companiilor private și instituțiilor publice.

Experiența duală ca operator și integrator oferă Orange Business o poziție unică pe piață prin care care ajută clienții să aibă un impact pozitiv pentru afacerile lor, pentru angajați și pentru mediu. Orange Business livrează servicii convergente fix-mobile și IT&C, oferind suport de-a lungul întregului traseul al datelor unei companii.

Categorii