/

Orange Business obține certificarea Uptime Tier III Design pentru centrul de date Cluj-Napoca Vest

16 ian. 2024
  • Prima certificare TIER III primită de un centru de date Orange în Europa din partea Uptime Institute SUA;
  • Certificarea garantează că facilitatea respectă cerințele de redundanță si securitate, oferind o disponibilitate a serviciilor de 99,9982%;
  • Proiectarea, implementarea și certificarea acestui centru de date al Orange Business au fost făcute în parteneriat cu Tema Energy.

Orange Business a obținut, pentru centrul de date Cluj-Napoca Vest, certificarea Tier III Design de la Uptime Institute, cea mai importantă autoritate mondială în domeniul auditării și certificării de data centere. Este pentru prima dată când un operator de telecomunicații din România, dar și prima dată când o filială Orange din Europa primește această certificare.

Certificarea de Uptime Tier III Design atestă redundanța, reziliența și respectarea cerințelor privind disponibilitatea centrului de date Cluj-Napoca Vest, principalele caracteristici tehnice fiind: disponibilitate de 99,9982%, asigurând o funcționare aproape neîntreruptă; mentenabilitate concomitentă, ce permite efectuarea mentenanței fără a opri sistemul; componente de capacitate redundante, ce oferă un nivel crescut de siguranță și fiabilitate.

Astfel, atât clienții Orange Business care au centrul de date principal în Cluj-Napoca Vest, cât și cei care au nevoie de soluții de back-up sau disaster recovery în regiune beneficiază de o infrastructură robustă și recunoscută internațional. De asemenea, nivelul de disponibilitate garantat, certificările ISO și tehnologiile specifice contribuie la îndeplinirea cerințelor interne ale clienților de conformitate cu standardul Tier III și cu alte standarde ale industriilor de care aparțin.

Proiectarea, implementarea și certificarea centrului de date Orange Business Cluj-Napoca Vest au fost făcute alături de partenerul tehnologic Tema Energy. Compania a furnizat și instalat cele mai avansate și mai eficiente sisteme și tehnologii din domeniu, care asigură funcționarea aproape neîntreruptă a soluțiilor și infrastructurii clienților Orange Business precum: alimentare cu energie electrică în mod redundant, climatizare redundantă și eficientă, soluții de detecție și stingere a incendiilor, securitate fizică și IT de nivel ridicat, protecție antiseismică și monitorizare proactivă permanentă etc.

Orange Business are o ofertă unică pe piața de centre de date din România, iar această certificare, o premieră la nivelul Grupului Orange în Europa, dar și prima obținută de un operator de telecomunicații din România, arată încă o dată angajamentul nostru pentru furnizarea unor servicii de încredere și de înaltă calitate. Migrarea în cloud și transformarea digitală au crescut semnificativ dependența companiilor de infrastructura IT a furnizorilor de servicii, iar certificarea Tier III este o garanție pentru clienții noștri că centrul de date a fost construit conform unor standarde riguroase și că nivelul asumat de disponibilitate a serviciilor este atestat,” afirmă Florin Popa, Director Orange Business.

Partenerul tehnologic Orange Business, Tema Energy, a adus în acest proiect o echipă complexă de specialiști și ingineri înalt calificați în inginerie electrică, instalații mecanice, climatizare, stingere incendii, comunicații și securitate fizică. Tema este singura companie locală care a reușit să proiecteze și să construiască centre de date omologate de Uptime Institute la nivel Tier III, aproape cel mai înalt nivel de reziliență pe plan internațional.

Construirea unui centru de date și certificarea conform standardelor Tier III este un proces complex și provocator tehnic. Ne bucurăm că data centerul construit de Tema Energy la Cluj pentru Orange Business a obținut această acreditare. Arată atât angajamentul Orange de a oferi servicii la cel mai ridicat nivel de performanță și redundanță, dar și capacitatea echipei de ingineri a Tema Energy de a construi si proiecta centre de date la nivelul celor mai exigente standarde globale. Mai mult, aceste investiții în data centere echipate și proiectate la standarde internaționale arată gradul de dezvoltare a centrelor de date locale, în beneficiul companiilor și al industriei digitale românești,” afirmă Mihai Manole, director general Tema Energy.

Oferta unică Orange Business pe piața de centre date din România

Cu servicii georedundante prin cele 7 centre de date comerciale din patru orașe de pe teritoriul României - București, Brașov, Cluj-Napoca și Timișoara, Orange Business este singurul furnizor ce propune soluții de colocare susținute de servicii de conectivitate premium în propria rețea de telecomunicații. În același timp, Orange Business asigură servicii de găzduire a serverelor ce pot complementa soluțiile de colocare georedundante cu resurse virtuale de calcul și stocare (Infrastructure-as-a-Service), de asemenea georedundante.

În ceea ce privește securitatea cibernetică a datelor, informațiilor și echipamentelor găzduite în centrele de date, Orange Business oferă soluții prin intermediul unui Centru de Operațiuni de Securitate (SOC) propriu și a unui sistem de tip SIEM (Security Information and Event Management). 


Pentru mai multe detalii despre centrele de date Orange Business: https://oran.ge/colocare

Pentru mai multe detalii despre beneficiile Certificării Tier III de la Uptime Institute: https://uptimeinstitute.com/tiers

Categorii