Orange dă startul Săptămânii Voluntariatului, ediția 2014

4 nov. 2014
/ /
Orange dă startul Săptămânii Voluntariatului, ediția 2014

Bucuresti, 4 noiembrie 2014: Toamna aceasta, Orange continuă acţiunile din cadrul platformei sale de responsabilitate socială corporativă prin intermediul unei noi ediții a „Săptămânii Voluntariatului”. Proiectul își propune să mobilizeze angajații Orange, și nu numai, în activităţi de voluntariat pentru  comunitate.

Până pe 7 noiembrie, angajații companiei se vor implica în două proiecte de voluntariat: transformarea unei serii de cărți din Biblioteca Națională a României din Bucureşti și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj în format electronic pentru publicul larg și în format audio pentru persoanele cu dizabilități de vedere, precum și reciclare de telefoane mobile. Publicul larg este invitat să se alăture acestor inițiative și este așteptat, atât la cele două biblioteci pentru digitalizare, cât şi în shop-urile Orange pentru aduce spre reciclare telefoane mobile folosite, până pe data de 14 noiembrie. Înscrierile se fac printr-un mail la adresa csr@orange.ro.

Orange a inițiat un parteneriat cu Biblioteca Națională a României și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj, prin intermediul căruia și-a propus să transpună o parte din cărțile din fondul Bibliotecii în format digital și format audio. Compania se va implica în procesul de digitalizare și accesibilizare a cărților pentru public, atât cu resurse umane, prin implicarea voluntarilor, cât și cu know-how și sprijin tehnologic. Ulterior, cărțile vor fi disponibile abonaților pe site-ul bibliotecilor.

În cadrul activității de reciclare a telefoanelor mobile, voluntarii Orange își propun să recicleze peste  1000 de telefoane mobile, în doar 5 zile. Publicul larg este așteptat să se alăture acestui demers ecologic, în perioada 3-14 noiembrie, venind în orice shop Orange din ţară pentru a recicla telefoane. Pentru fiecare telefon mobil reciclat, Orange va dona 3 euro către programul YouthBank al Asociației pentru Relații Comunitare (ARC). YouthBank încurajează responsabilizarea tinerilor, inițiativa civică și contribuie la dezvoltarea comportamentului responsabil al acestora, oferindu-le un cadru în care să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte.

„Am lansat primul program de voluntariat intern la Orange în urmă cu 12 ani. De atunci, mii de angajați Orange s-au implicat în proiecte comunitare și de la an la an ne-am propus inițiative mai îndrăznețe. Anul acesta, în Săptămâna Voluntariatului, am ales să ne concentrăm pe două proiecte strâns legate de inițiativele de digitalizare ale Orange și sperăm să ni se alature și alți membri ai comunității”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

„Biblioteca Judeţeană Octavian Goga Cluj organizează activităţi cu voluntari din anul 2003, oferind comunităţii clujene numeroase servicii noi şi moderne, în acord cu tendinţele mondiale în domeniul bibliotecilor publice. În secolul 21, secolul cunoaşterii, crearea de conţinut digital şi facilitarea accesului la acesta este un deziderat principal al oricărei biblioteci. Oportunitatea oferită de Săptămâna Voluntariatului ne permite adăugarea de noi documente la biblioteca digitală şi mulţumim partenerilor Orange pentru acesta”, a declarat Sorina Stanca, manager al Bibliotecii Judeţene Octavian Goga Cluj.

„Organizaţia noastră continua colaborarea pe care o are cu Orange. Ne bucură faptul că Orange Romania dorește să investească în tinerii din programul nostru, tineri care peste ani vor deveni lideri ai comunității”, a declarat Raluca Tripa, Coordonator Comunicare YouthBank România.

Prin cele 4 direcţii strategice ale programului său de responsabilitate socială - implicarea în comunitate, incluziunea digitală, protecția mediului și siguranța copiilor in mediul digital - Orange sprijină constant, de mai bine de 12 ani, cauze sociale, cultural-educative sau de mediu. Acțiunile de voluntariat reprezintă una dintre modalităţile prin care compania reuşeşte să creeze impact pozitiv în comunitate, facilitând implicarea angajaţilor în astfel de activităţi şi încurajându-i să susţină proiectele sociale în care cred. Programul Săptămâna Voluntariatului Orange se derulează cu sprijinul ONG-urilor şi instituţiilor partenere.

Categorii