Orange deschide EU Code Week cu SuperCoders, seminarul prin care copiii descoperă magia programării

8 oct. 2014
/ /
Orange deschide EU Code Week cu SuperCoders, seminarul prin care copiii descoperă magia programării

Bucureşti, 8 octombrie 2014: Orange România inaugurează EU Code Week, o inițiativă la nivel european de încurajare a studiului limbajelor de programare, prin evenimentul #SuperCoders. Acesta este un atelier dedicat copiilor cu vârste între 10 și 13 ani, în care cei mici vor învăța limbaje de programare cu ajutorul cărora pot produce conținut digital: jocuri, poveşti, animaţii. Supercoders se va desfășura sâmbătă, 11 octombrie, la Impact Hub, în Bucureşti.

Evenimentul „#SuperCoders” va fi un atelier de jumătate de zi, aducând laolaltă 40 de copii din România şi alţi zeci din celelalte ţări. Participanții vor fi invitați să creeze propriile animații folosind platforma „Scratch”. Provocarea va fi ca fiecare dintre ei să își prezinte propria viziune despre ceea ce înseamnă „#SuperCoders”. Seminarul îi va ajuta pe copii să înțeleagă mai bine tehnologia și cum pot lucra cu limbaje de programare pentru a se adapta cât mai bine în era digitală.

Scratch este atât o platformă ce le permite utilizatorilor să-și folosească imaginația, dar și o comunitate online unde copiii şi tinerii pot să colaboreze cu alţiidin întreaga lume, cu ajutorul mijloacelor media interactive precum poveștile, jocurile și animațiile. Utilizarea Scratch permite o experienţă de învăţare ce stimulează gândirea creativă şi lucrul în echipă.

„ Anul acesta, în EU Code Week, Orange şi-a  propus să-i ajute pe cei mici să se iniţieze în „tainele” programării şi să devină adevărați #SuperCoders. În cadrul strategiei noastre de responsabilitate socială corporativă, componentele de digitalizare și educație în mediul digital sunt prioritare. În contextul dezvoltării tehnologiei, este important ca prin proiecte dedicate să-i ajutăm pe copiii să se apropie de limbajele de programare, sa le înțeleagă și să învețe să le folosească”, a declarat Veronica Dogaru, corporate communication manager  în cadrul Orange România.

Supercoders este o initiativa la nivelul Orange Group şi este organizat concomitent în patru ţări în care compania este prezentă: Franța, Polonia, România și Spania. Fiecare ţară va transmite evenimentul live prin webcast, iar copiii îşi vom prezenta unii altora programele create. În România, evenimentul este organizat cu sprijinul Simplon România.

Aflat la cea de-a doua ediție, EU Code Week va avea loc în perioada 11-17 octombrie.Este o inițiativă la nivel european de încurajare a studiului limbajelor de programare.

Categorii