Orange dezvoltã reteaua de bandã largã 3G aduce un plus de vitezã si apelul video

23 ian. 2010
/ /
Orange dezvoltã reteaua de bandã largã 3G aduce un plus de vitezã si apelul video

Orange dezvoltã reţeaua de bandã largã 3G: aduce un plus de vitezã şi apelul video

Bucureşti, 6 iunie 2006. Orange, liderul telecomunicatiilor mobile in Romania, anunta astazi lansarea  comerciala a serviciilor 3G in doua dintre pricipalele orase din Romania:  Bucuresti si Timisoara.

cea mai extinsa retea mobila integrata  2G/ EDGE (2,75G)               / 3G: acoperire 2G 96,60% din populatie, EDGE (2,75G) - 41               de orase si statiunile de pe litoral si 3G - 2 orase. Trecere               fara intreruperi de la reteaua 3G la EDGE sau la 2G servicii 3G fara abonament lunar disponibile pentru toti               clientii Orange, abonati sau utilizatori PrePay optiune speciala de acces la serviciile video 3G: apel               video, mesaje multimedia, portalul video, cu numai 8 USD/luna tarife avantajoase: abonament de 28 USD/luna ce             include minute de voce, mesaje scrise, minute de apeluri video, acces             la Orange World, internet si  e-mail mobil cele mai noi telefoane 3G: 7 modele disponibile in ziua    lansarii printre care un nou model Orange SPV 3G acces rapid si personalizat in Orange World, la calitate si viteza      3G: servicii video de informare si divertisment noi servicii de comunicare: Apeluri video si Orange    Mail Enterprise serviciul Clienti dedicat: acces gratuit 24 de ore din    24 la Serviciul Clienti si Phone Experts in cele 28  de Orange shopuri    din toata tara roaming 3G si interoperabilitate de la lansare: apeluri    video cu prietenii din alte retele 3G


3G este cea de-a treia generatie de telefonie mobila. Cu 3G comunicarea si serviciile mobile capata o noua dimensiune. Sunete si imagini in timp real, televiziune in direct, muzica, mesaje multimedia, e-mail si internet mobil sunt acum disponibile pe telefonul mobil cu un plus de calitate, deoarece 3G aduce o viteza de transfer al datelor de pana la 384 kbps.
Accesul la serviciile 3G este gratuit pentru toti clientii Orange care se afla in aria de acoperire 3G si folosesc un telefon mobil compatibil 3G.
Gama de telefoane 3G de la Orange Romania ofera acces rapid, simplu si intuitiv la portalul Orange World si internet, precum si alte servicii ca e-mail mobil, push e-mail, jocuri si descarcare de muzica. De asemenea, vor oferi acces la cel mai captivant serviciu disponibil prin 3G - Apeluri video.

"Suntem foarte incantati de potentialul tehnologiei    3G si de beneficiile pe care aceasta o aduce clientilor nostri din Romania.    Lansand EDGE in 2004 am pus piatra de temelie a retelei de banda larga    a Orange, iar lansarea retelei 3G in completarea celei EDGE face parte    din promisiunea facuta clientilor nostri, de a creste disponibilitatea    serviciilor mobile de mare viteza pentru un numar cat mai mare de utilizatori    din Romania. Aceasta extindere sustinuta va continua si in perioada urmatoare,    strategia Orange prevazand ca pana la sfarsitul acestui an EDGE sa acopere    96% din populatia tarii, si 3G orasele principale. Clientii Orange pot    accesa mai multe servicii mai rapid si, in plus, cu apelul video ii pot    vedea pe cei dragi ca si cum ar fi langa ei", declara  Richard Moat - Chief Executive Officer Orange Romania

Apeluri video
Serviciul Apeluri video permite clientilor sa comunice intr-un mod    personal si expresiv si este disponibil pentru toti clientii Orange, abonati    sau utilizatori PrePay, fara plata unui abonament lunar sau a unei taxe    de acces.

Apelurile video sunt tarifate in functie de destinatie:

tariful pentru apeluri video nationale in reteaua Orange: 0,22 USD/minut tariful pentru apeluri video nationale in alte retele: 0,30 USD/minut

Abonamentul 3G
Orange lanseaza un abonament 3G avantajos, oferind clientilor sai posibilitatea    de a utiliza toate serviciile din generatia a treia intr-un singur pachet.    Pentru un abonament lunar de 28 USD acestia au incluse 180 de minute nationale    pentru apeluri de voce, 18 minute nationale pentru apeluri video, 18 MB    pentru transfer de date, un cont pentru e-mail mobil de 10 MB si acces    la Organizer si la Mail Manager, avand un spatiu de stocare de 50 MB.

Astfel, clientii pot sa efectueze apeluri de voce sau video, pot sa  trimita mesaje scrise si multimedia, au acces la Orange World pentru a vedea  in direct programe TV, meciuri de fotbal, concerte, filme sau pentru a descarca  melodiile si clipurile favorite, pot naviga pe internet si primi sau trimite  mesaje e-mail.

Optiunea video
Cu optiunea Video, abonatii pot efectua in fiecare luna 30 de minute    de apeluri video, pot trimite 30 de mesaje multimedia si pot vedea pe telefonul    mobil, nelimitat, programe TV in direct si videoclipuri cu stiri, sport,    muzica si filme. Taxa lunara este de 8 USD.

Orange World
Cu ajutorul tehnologiei 3G si ca urmare a parteneriatelor incheiate,    clientii Orange beneficiaza de o noua experienta multimedia oferita de    portalul Orange World: clipuri video, TV si muzica, disponibile direct    pe telefon.

Astfel, clientii au acces la 13 posturi TV in direct (Antena 3, BBC  World, Blue, Fashion TV, Favorit TV, Minimax, N24, National TV, Playboy,  ProTV International, Realitatea TV, TV5 si Senso), la posturi de radio,    la emisiuni TV inregistrate sau la videoclipuri din domeniile sport, muzica,  adult sau film, disponibile atat pentru vizionare cat si pentru descarcare  pe telefon.

In Music Store, acestia pot descarca, la o viteza mai mare, melodiile  preferate pe telefonul mobil si pe computer si sa le asculte in intregime,  la calitate de CD.
Pentru a asigura accesul clientilor la un continut de cea mai buna  calitate si a incuraja adoptarea serviciilor de catre un numar cat  mai mare de utilizatori, Orange ofera in permanenta materiale relevante de  la evenimentele importante ale momentului, din toate domeniile de interes  direct pe telefonul mobil.  Odata cu inceperea Cupei Mondiale, in portalul Orange World  vor fi disponibile videoclipuri in timp near-live de la toate meciurile din  Cupa Mondiala FIFA 2006,  iar in a doua jumatate a lunii iunie primul  single de pe noul album al Christinei Aguilera, precum si imagini, sonerii  si interviuri cu celebra cantareata vor putea fi descarcate in exclusivitate  de clientii Orange.

Cu ocazia lansarii serviciilor 3G la Timisoara, trupa Holograf va sustine  un concert in Piata Unirii, eveniment care va fi transmis in direct  pe telefonul mobil in portalul Orange World.

Acces e-mail, wap si internet
Clientii Orange pot utiliza telefonul lor 3G si ca modem pentru a accesa    internetul cu ajutorul laptopului. Toate telefoanele 3G pot fi utilizate    ca modem prin cablu USB, insa multe dintre acestea ofera si conexiune wirefree    prin infrarosu sau Bluetooth™. Prin reteaua 3G accesul la internet    se face la viteze de pana la 384 kbps.

Business Everywhere
Business Everywhere este solutia de date mobile pentru companii. Atunci    cand calatoresc in interes de afaceri clientii Orange isi pot desfasura    activitatea la fel ca la birou. Este necesar doar un laptop si pachetul    Business Everywhere pentru ca acestia sa acceseze internetul la viteza    mare, contul de e-mail si sa se conecteze de la distanta la reteaua interna    de calculatoare a firmei. Pachetul contine un card de date Option 3G/EDGE/GPRS    si o aplicatie software dezvoltata de Orange pentru a facilita accesul    la serviciile de date mobile.

Orange Mail Enterprise
Orange Mail Enterprise este o solutie de e-mail push prin intermediul    careia telefonul mobil devine o extensie in conditii de mobilitate a contului    de e-mail de la birou.
Serviciul este adresat clientilor companii si poate fi utilizat atat  de oamenii de afaceri care calatoresc frecvent, cat si de angajatii care  parasesc biroul doar pentru cateva ore.
Serviciul se integreaza usor in reteaua de calculatoare a companiei,  software-ul Orange Mail Enterprise fiind oferit gratuit.

Serviciul este disponibil pe baza de abonament lunar iar pretul acestuia  variaza in functie de pachetul ales. Orange Mail Enterprise poate fi    folosit si in roaming in retelele operatorilor cu care Orange Romania are    incheiate parteneriate de GPRS, EDGE sau 3G.

"Suntem bucurosi sa oferim un instrument de o asemenea    utilitate afacerilor, ce permite clientilor sa profite de avantajele retelelor    noastre de banda larga EDGE si 3G la un pret accesibil"
 a declarat Thierry Millet - Director  Comercial Orange Romania

Telefoane 3G
Orange a anuntat o selectie dintre cele mai noi modele 3G care vor    fi oferite la preturi speciale: Nokia 6280, Nokia N70, Nokia N91,    Motorola V3x, Motorola E1070, Samsung Z310, LG KU730, SPV M5000.

Cartela SIM 3G - 1000 de numere in memoria cartelei
Cartela SIM 3G are o capacitate marita la 256 KB si include o agenda    ce poate contine pana la 1000 de contacte. In plus, pentru fiecare contact    in parte pot fi stocate urmatoarele informatii: nume, numar de telefon,    al doilea numar de telefon si adresa de e-mail.
Cartela SIM 3G include servicii ca: Mobile Banking, Grup Mesaje Scrise,  SIM Agenda Back-up, SIM Wallet si SIM Signatures.

Serviciul Clienti dedicat
Familiarizarea clientilor cu serviciile 3G si suportul tehnic acordat    lor sunt esentiale pentru succesul acestor servicii de noua generatie.    De aceea, Orange a dezvoltat in cadrul Serviciului Clienti o echipa dedicata,    pentru a ajuta clientii sa-si configureze noile servicii 3G si telefoanele.    Pentru apelul video clientii pot apela 411 daca au abonament si 444 daca    sunt utilizatori de cartele PrePay, iar pentru servicii de date consultantii    Orange specializati le stau la dispozitie la numarul 408. Numerele 411    si 444 sunt disponibile 24 de ore din 24. In plus, echipa de 56 de Phone    Experts din cele 28 de magazine din toata tara este gata demonstreze beneficiile    tehnologiei 3G clientilor interesati si sa raspunda tuturor intrebarilor    lor.

Acoperirea 3G
In prezent Orange ofera servicii 3G in Bucuresti si Timisoara, iar    in curand acestea vor fi disponibile si in Cluj-Napoca si Brasov. Orange    are cea mai extinsa retea integrata, oferind cele mai multe posibilitati    de acces la servicii prin 2G, EDGE (2,75G) si 3G. Atunci cand clientii    calatoresc si ies de sub acoperirea 3G, vor putea trece fara intreruperi    la EDGE sau la 2G.

Roaming si interoperabilitate
Clientii Orange vor putea folosi serviciile 3G la inceput in 4 tari,    urmand ca numarul lor sa fie extins rapid. In prezent, clientii Orange    pot folosi serviciile de voce si mesaje scrise in 278 de retele din 140    de tari.

De asemenea, Orange asigura interoperabilitatea serviciilor 3G cu toate retelele 3G care au incheiat acorduri de interconectare cu reteaua Orange.

galerie imagini

{phocagallery view=category|categoryid=23|limitstart=0|limitcount=0}

Categorii