/

Orange este cea mai bună reţea din România, conform Systemics PAB

12 sept. 2018

Reţeaua Orange este reconfirmată drept cea mai bună reţea de voce şi date din România conform studiului comparativ realizat la nivel naţional în perioada iunie-iulie 2018, de către Systemics PAB.

Efectuat în cele mai populate 22 de oraşe din ţară, dar şi pe drumurile de legătură dintre acestea, auditul a analizat performanţele principalilor operatori de telecomunicaţii din România. Astfel, în timpul campaniei de măsurători au fost realizate pentru fiecare operator peste 4.200 de apeluri de voce şi aproximativ 1.600 de sesiuni de date în condiţii ce simulează fidel comportamentul şi modul de utilizare al reţelei de către clienţi.

Rezultatele au arătat că serviciile oferite de Orange România sunt cele mai apropiate de valorile maxime de referinţă stabilite de către auditor.

Scorul de 96,8% înregistrat pentru serviciile de voce şi cel de 92,1% pentru serviciul de internet mobil, plasează Orange pe prima poziţie la ambele categorii evaluate.

Astfel, Orange a obţinut un scor total de 94%, cu 4 puncte procentuale mai mult decât următorul operator şi mai bine de 27 de procente faţă de ultimul clasat.

 

Scor maxim

Orange

Operator 2

Operator 3

Operator 4

Rezultate

100%

94.00%

90.15%

86.56%

66.37%

Rezultatul excelent obţinut pentru serviciile de voce se datorează atât procentului foarte mare de apeluri reuşite, cât şi timpului redus de conectare. De asemenea, a fost apreciată şi calitatea apelurilor de voce în raport cu cele oferite de principalii competitori.

În cazul datelor mobile, Orange a obţinut cel mai bun scor pentru viteza de download, video streaming şi uşurinţa în navigarea celor mai accesate site-uri din România.

Orange România va continua dezvoltarea serviciilor de voce şi date, pentru a oferi clienţilor cea mai bună experienţă în reţea.

Categorii