Orange felicitã premiantii concursului “se cautã Enescu”

23 ian. 2010
/ /
Orange felicitã premiantii concursului “se cautã Enescu”

Orange felicitã premiantii concursului “se  cautã Enescu”

Bucuresti,  22 octombrie 2007. Orange anunta castigatorii celei de-a II-a editii a concursului de muzica clasica „se cauta Enescu”, care s-a desfasurat, in perioada 20-21 octombrie, la Sibiu.

Anul acesta, cu mai multe instrumente decat anul trecut, elevii de liceu cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani au intrat intr-un concurs de virtuozitate. In finala s-au calificat cate 3 concurenti din fiecare sectiune: pian, instrumente cu coarde, precum vioara, viola, violoncel, contrabas si instrumente de suflat din lemn, respectiv flaut, oboi, clarinet si fagot.

Orange ii felicita pe castigatorii  concursului se cauta Enescu, editia 2007:

sectiunea pian - Paul Coriolan Cartianu, 18 ani,  Liceul “George Enescu”, Bucuresti sectiunea instrumente de suflat din lemn, la  flaut - Claudia Pana, 16 ani, Liceul de Arta “George Apostu“, Bacau sectiunea instrumente cu coarde, la vioara -  Stefan Besan, 17 ani, Liceul “George Enescu”, Bucuresti

Pe 20 octombrie, Filarmonica din Sibiu a gazduit finala competitiei, unde tinerii muzicieni talentati au concurat pentru a castiga unul dintre cele 3 premii de 5.000 de euro. In plus, toti finalistii concursului „se cauta Enescu” au primit cate un premiu de 2.500 de euro. Conform traditiei, castigatorii – tineri entuziasti la inceputul carierei muzicale - au participat la un concert de gala sustinut impreuna cu Orchestra Filarmonicii din Sibiu, pe 21 octombrie.

Pentru a asigura o selectie corecta a participantilor, auditiile din etapele de preselectie si calificare s-au desfasurat fara ca juriul si concurentii sa se vada. La auditiile finale, din juriu au facut parte nume sonore ale scenei clasice europene, precum flautistul german Peter Holstlag, Cordelia Hoeffer, profesoara la Conservatorul din Salzburg si Pier Giorgio Calabria din Italia, cunoscut pentru performantele sale ca dirijor al Operei din Chicago.

“Concursul de muzica clasica “se cauta Enescu” este o initiativa Orange de care suntem foarte mandri si speram ca acesta sa devina un eveniment de traditie in randul tinerilor muzicieni talentati.”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

galerie imagini

{phocagallery view=category|categoryid=27|limitstart=0|limitcount=0}

Categorii