Orange inaugureazã un centru de training pentru studenti

23 ian. 2010
/ /
Orange inaugureazã un centru de training pentru studenti

Orange  inaugureazã un centru de training pentru studenţi

Bucureşti, 17 decembrie  2007. Orange, liderul telecomunicatiilor mobile in Romania, anunta deschiderea oficiala a unui centru de training in cadrul Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Colaborarea cu Universitatea Politehnica Bucuresti pentru proiecte adresate studentilor a inceput inca de acum 10 ani, cand compania a intrat pe piata romaneasca.

In centrul de training amenajat de Orange, studentii au acces la o biblioteca, la o sala unde vor tine cursuri specialisti Orange si un laborator unde pot realiza lucrari practice si pot studia diverse echipamente de telecomunicatii. In premiera in Romania, Orange a realizat in parteneriat cu Alcatel-Lucent o retea GSM experimentala care face legatura intre universitatile tehnice din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, pentru ca studentii sa vada cum functioneaza o retea GSM. De asemenea, in cadrul centrului exista acces la Internet prin WiFi si telefonie fixa prin Home & Office Pack, pachetul de servicii integrate de la Orange.

Aceasta initiativa se incadreaza intr-un proiect mai amplu, Orange Education Program, prin care Orange se implica in indrumarea si pregatirea viitorilor specialisti in telecomunicatii. Prin intermediul acestui program 18 studenti de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei au beneficiat anul trecut de burse pentru intreg anul universitar din partea Orange, iar in  acest an numarul lor a crescut la 30.

Thierry Souche, Director Tehnic, Orange Romania: „Prin deschiderea Centrului de training ne dorim sa participam la formarea profesionala a studentilor, viitori ingineri. Este important pentru studenti sa aiba acces la cele mai noi tehnologii si sa interactioneze cat mai mult cu specialisti din domeniul telecomunicatiilor. Investitia totala in Orange Education Program este de peste 500.000 de euro si ne dorim sa extidem proiectul la cat mai multe universitati din tara.”

Categorii