Orange iniţiază primul apel internaţional HD din lume

22 oct. 2012
/ /
Orange iniţiază primul apel internaţional HD din lume

Bucureşti, 22 octombrie 2012. Începând de astăzi, clienţii Orange din România şi Moldova vor putea iniţia apeluri de voce la calitate HD între cele două ţări.

În premieră mondială, Orange a reuşit să interconecteze cele două reţele mobile cu infrastructură diferită pentru a asigura o calitate HD Voice impecabilă dintr-o ţară în alta. Astfel, atunci când realizează un apel internaţional între două telefoane mobile HD Voice, clienţii Orange se vor bucura de o calitate superioară a sunetului.

Succesul HD Voice în cele două ţări, precum şi legăturile lingvistice şi culturale, au stat la baza deciziei Orange România şi Orange Moldova de a continua inovaţia şi de a extinde serviciul HD Voice între cele două ţări.

În România, numărul apelurilor HD efectuate a înregistrat o creştere susţinută de la lansarea din mai 2011, ajungând până în prezent la aproximativ 20 de milioane. Astfel, în trimestrul al treilea al anului 2012 au fost înregistrat de 10 ori mai multe apeluri HD Voice faţă de trimestrul al treilea al anului precedent. În plus, 90% dintre clienţii HD declară că serviciul oferă o calitate superioară a sunetului, iar 85% au observat diferenţe notabile între un apel HD şi unul standard. În prezent, Orange România are 15 modele de telefoane compatibile HD Voice în portofoliu, pe care îşi propune să îl mărească, inclusiv prin introducerea unor noi terminale compatibile în oferta Best Deal.

“Suntem mândri că putem oferi clienţilor din România oportunitatea de a fi primii care experimentează o calitate superioară a vocii în convorbirile internaţionale. Sunetul HD, alături de cea mai rapidă reţea de date mobile din România, confirmă accentul pe care Orange îl pune pe inovaţie, precum şi interesul nostru de a oferi clienţilor o experienţă plăcută şi de a stabili noi standarde în serviciile de voce” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

Categorii