Orange îşi extinde acoperirea în judeţul Bistriţa Năsaud

14 iul. 2011
/ /
Orange îşi extinde acoperirea în judeţul Bistriţa Năsaud

Orange îşi extinde acoperirea în judeţul Bistriţa Năsaud

Bucureşti, 14 iulie 2011. Orange România anunţă extinderea acoperirii 2G şi 3G în judeţul Bistriţa Năsăud. 92 de noi localităţi din judeţ dispun acum de internet mobil de mare viteză prin extinderea acoperirii 3G, iar 10 noi localităţi au acoperire de voce şi date la viteză EDGE.

Orange a extins acoperirea de voce şi date în 10 noi localităţi rurale din judeţul Bistriţa Năsăud: Beudiu, Dumitra, Livezile, Nuşeni, Rebra, Rusu de Jos, Rusu de Sus, Slătiniţa, Tiha Bârgăului şi Tureac. 95,67% din populaţia judeţului va avea semnal atât pentru apeluri şi SMS-uri, cât şi pentru accesarea contului de e-mail şi navigarea pe internet la viteză EDGE. Dintre localităţile menţionate mai sus, 5 beneficiază si de acoperire 3G: Bediu, Dumitra, Nuşeni, Rusu de Jos si Rusu de Sus.

Odată cu extinderea acoperirii 3G în localităţi precum oraşul Beclean sau Năsăud, 41,41% din populaţia Bistriţei Năsăud beneficiază de internet mobil la viteze de până la 14,4 Mbps. Acum clienţii Orange din aceste zone vor putea descărca în mai puţin de un minut fişiere de 10 MB datorită conexiunii HSDPA. Încă din prima săptămână de la lansare au fost acoperite 92 de localităţi. Proiectul va continua, astfel încât în 2012, Orange va asigura acoperire 3G pentru 98% din populaţia ţării.

Harta de acoperire a judeţului Bistriţa este disponibilă la adresa http://www.orange.ro/acoperire/ . Astfel, clienţii Orange pot verifica online calitatea semnalului din zona în care se află, indiferent că este vorba despre 2G sau 3G.

Pentru extinderea reţelei Orange în localităţile rurale au fost instalate noi antene GSM care asigură un semnal optim, atât în exteriorul clădirilor, cât şi în interior. Locuitorii din judeţul Bistriţa Năsăud pot beneficia de întreaga ofertă Orange de soluţii de comunicare: abonamente, cartele PrePay şi o gamă largă de telefoane.

„Accesul la internet de mare viteză este din ce în ce mai solicitat de locuitorii din zonele rurale. Alegerile pe care le au însă la dispoziţie în ce priveşte accesul la internet sunt destul de limitate, zona rurală fiind greu accesibilă pentru firmele de cablu. Judeţul Bistriţa este unul din primele judeţe din ţară care va fi acoperit de către Orange cu 3G. Astfel, clienţii noştri se vor putea bucura de servicii de internet de mare viteză, având în plus avantajul mobilităţii. În acelaşi timp, continuăm să extindem şi acoperirea tradiţională şi astfel locuitorii din 10 localităţi care încă nu beneficiau de semnal pot vorbi acum la telefonul mobil.” a declarat Mădălina Suceveanu Director Tehnic Orange România.

Reţeaua de distribuţie a Orange România din judeţul Bistriţa Năsăud constă în: 1 Orange shop, 3 Orange store-uri şi numeroase alte puncte de vânzare.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.orange.ro sau în orice magazin Orange.

Categorii