Orange la CERF 2002
Bucureşti 23 aprilie 2002. Orange, una dintre companiile mondiale de vârf, prezenta acum si în România, expune la CERF 2002 ultimele noutati din domeniul comunicatiilor mobile.
Asadar, pentru prima data în Europa, Orange împreuna cu Alcatel experimenteza UMTS* (Universal Mobile Telephony Sistem).În paralel, Orange prezinta MMS* (Multimedia Messaging Service) în colaborare cu Ericsson.
Internet si WAP (Wireless Application Protocol) prin GPRS (General Packet Radio Service) fac obiectul unor alte aplicatii ce vor fi disponibile vizitatorilor pe perioada expozitiei.
UMTS (3G) reprezinta ultima generatie de sisteme de comunicatii multimedia care asigura legatura dintre telefonia mobila si Internet.
Pentru consumator, acest sistem înseamna posibilitatea transmiterii unei "realitati complete", adica imagine si sunet la un loc.
În cadrul CERF-ului vizitatorii vor avea acces la urmatoarele aplicatii:
Videotelefonie mobila Acces Internet mobil ultra-rapid Schimbul de mesaje multimedia-text asociat cu secvente video si audio Transferul de date între terminale mobile la viteze de pâna la 2 Mbiti/s Jocuri de retea
UMTS nu înseamna renuntarea la clasicul sistem GSM, dar cu certitudine va fi o optiune pentru marirea si diversificarea posibilitatilor de comunicare în viitor.
Mesajele Multimedia (MMS)
reprezinta , asa cum o indica si numele, posibilitatea de a trimite si primi mesaje ce contin combinatii de text, sunet si imagine animata catre sau de la alte telefoane compatibile MMS.
În plus, legatura cu Internetul permite schimbul de MMS cu adrese de e-mail.
Desi esenta mesajelor multimedia o reprezinta comunicarea între 2 persoane, acestea sunt în realitate un univers care permite consumatorului utilizarea serviciilor aditionale de informatii, divertisment, etc.
Beneficiul major îl reprezinta faptul ca ofera libertate totala de exprimare, deoarece mesajele multimedia sunt mai mult decât mesajele scrise traditionale.
Pentru detalii despre mesajele multimedia accesati site-ul www.sonyericsson.com
Internet si WAP prin GPRS
GPRS este un serviciu wireless care ofera posibilitatea de a realiza transfer rapid de date similar modem-urilor analogice actuale în interiorul ariei de acoperire a retelei GSM.
Reprezinta o tehnologie de transfer de date în pachete care folosesc adresare de tip IP (Internet Protocol).
Ca tehnologie, GPRS este considerat pasul de trecere de la GSM la UMTS si este considerata de generatie 2.5G pentru asimilarea cu UMTS-ul care reprezinta tehnologie 3G.
Acces Mobil Internet si Acces WAP sunt servicii dezvoltate de Orange Romania pe tehnologia GPRS.
Serviciul Acces Mobil Internet permite conectarea la Internet doar cu ajutorul unui telefon mobil si a unui calculator personal (laptop sau desktop).
Beneficii:
acces Internet oriunde si oricand durata de conectare la serviciu este foarte mica (2-3 secunde) tarifarea se realizeaza pe volum de trafic si nu pe timp de conectare ofera o mai buna calitate prin viteza sporita pe fondul unei gestiuni eficiente a resurselor radio nu este nevoie de conexiune la reteaua fixa nu este nevoie de contracte cu alti furnizori de Internet
Serviciul Acces WAP ofera posibilitatea de a accesa site-urile WAP de pe Internet, precum si portalul WAP al Orange România, împreuna cu informatia pe care acesta o contine, doar cu ajutorul telefonului mobil.
Beneficii:
ofera o sursa vasta de informatii direct de pe telefonul mobil durata de conectare este foarte mica tarifarea se realizeaza pe volum de trafic
Aplicatiile WAP sunt foarte diversificate: stiri (top stiri, ultima ora, stiri sportive), utile (taxi, meteo, tabele calorii etc.), timp liber (programe TV, restaurante, cinema etc.), calatorii (hoteluri), divertisment (horoscop, chat, rezultate LOTO etc.)
Accesul utilizatorului la aplicatiile dedicate accesibile de pe telefonul mobil poate fi gestionat de catre Orange România, fiind acordat numai utilizatorilor pe care firma ii valideaza, la cerere.