Orange lansează în premieră HD Voice

13 mai 2011
/ /
Orange lansează în premieră HD Voice

Orange lansează în premieră HD Voice

Bucureşti, 13 mai 2011. Orange este primul operator care lansează în România HD Voice: sunetul de înaltă definiţie. Acest serviciu inovator oferă clienţilor Orange posibilitatea de a beneficia de o calitate excelentă a sunetului atunci când efectuează sau primesc apeluri.

HD Voice reprezintă o evoluţie majoră a standardelor audio în comunicarea mobilă. Serviciul HD Voice asigură o claritate şi o calitate revoluţionare ale sunetului în timpul unei convorbiri telefonice. Zgomotul de fundal este mult redus, indiferent de locul în care se află clientul: în trafic, la concert, pe şantier sau pe stadion. Cu HD Voice, ceea ce spune interlocutorul se aude mult mai bine şi mai clar, chiar dacă acesta vorbeşte în şoaptă sau se află într-o conferinţă telefonică.

Serviciul HD Voice este disponibil gratuit pentru toţi clienţii Orange. Serviciul poate fi folosit la nivel naţional, pentru apeluri locale, în aria de acoperire 3G[1] între două telefoane compatibile.

Orange are în portofoliu trei telefoane compatibile cu noul serviciu: Samsung Galaxy mini, Nokia E5 şi Nokia N8. Gama de telefoane va fi extinsă în lunile următoare. Cei care au deja unul dintre aceste trei telefoane, pot intra pe www.orange.ro pentru a verifica dacă şi softul este compatibil. Dacă nu este, îl pot actualiza online gratuit pentru a beneficia de HD Voice. Pe site vor găsi tutoriale, noile versiuni de softuri pentru fiecare telefon, o secţiune de întrebări şi răspunsuri, precum şi recomandări pentru dispozitivele compatibile.

Cu noua ofertă best deal de la Orange, clienţii pot achiziţiona smartphone-ul Samsung Galaxy mini compatibil cu HD Voice de la 55 euro şi accesorii la preţuri speciale. Oferta este valabilă până la 31 mai cu un abonament nou de minimum 8 euro şi opţiunea Net Friends, pe 2 ani.

„Ne bucurăm că suntem primul operator din România care poate să le ofere clienţilor o experienţă audio cu adevărat revoluţionară. HD Voice este un serviciu inovator, ce oferă clienţilor Orange o nouă dimensiune a sunetului, de o calitate mai bună, indiferent de intensitatea zgomotului de fundal. Această lansare în premieră în România reprezintă un nou pas pentru punerea în practică a noii viziuni Orange – «today changes with Orange» – prin care ne propunem să simplificam accesul clienţilor noştri la lumea digitală şi să oferim experienţe de utilizare a noilor tehnologii la o calitate extraordinară, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Orange România.

În timpul unei convorbiri telefonice prin telefonia clasică sunt preluate 8.000 de secvenţe ale sunetului pe secundă, fiind astfel eliminată o mare parte din spectrul complet de sunete pe care o persoană le aude în timpul unei conversaţii. Noul standard audio – HD Voice – îmbunătăţeşte considerabil această calitate, prin dublarea numărului de secvenţe pe secundă, reuşind să preia 16.000 de secvenţe.

În toate magazinele Orange din reţeaua Orange shop şi Orange store din ţară a fost amenajat pentru clienţi un stand de testare a serviciului HD Voice. Clienţii sunt invitaţi să experimenteze HD Voice şi să afle mai multe detalii, atât în magazinele Orange, cât şi pe site-ul www.orange.ro


[1] 3G+ (14,4 Mbps) este disponibil în 119 oraşe, iar 3G în câteva mii de localităţi

Categorii