Orange lansează noi oferte de date şi voce în roaming:Travel Data Daily şi Favourite Countries

23 ian. 2010
/ /
Orange lansează noi oferte de date şi voce în roaming:Travel Data Daily şi Favourite Countries

Orange lansează noi  oferte de date şi voce în roaming:Travel Data Daily şi Favourite Countries

Bucureşti, 19 mai 2008. Orange, unul dintre cei mai importanţi operatori de telecomunicaţii din lume, a anunţat astăzi lansarea a două noi oferte inovatoare pentru transferul de date şi convorbiri în roaming. Acestea sunt concepute astfel încât pentru clienţi să fie mai simplu şi mai avantajos să păstreze legătura cu familia, prietenii şi colegii atunci când călătoresc în Uniunea Europeană.

reduceri de până la 90% pentru  transferul de date în roaming cu opţiunea Travel  Data Daily reduceri de 18-60% pentru convorbirile  în roaming cu opţiunea Favourite Countries

Noile oferte din portofoliul Orange Travel se adresează atât persoanelor fizice, cât şi clienţilor business şi vor fi disponibile în filialele europene începând din această vară. Astfel, Orange vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor săi cu servicii de roaming simple, transparente, la tarife accesibile, în conformitate cu principiile Orange Travel.

Cu opţiunea Travel Data Daily utilizatorii ocazionali ai serviciilor de date în roaming vor descoperi tarife mai mici şi mai simple la accesarea e-mail-urilor şi la navigarea pe internet de pe laptop sau de pe alte dispozitive mobile. Datorită tarifului unic, oferta devine şi mai simplă, predictibilă şi avantajoasă. În funcţie de fiecare ţară, tariful fix al opţiunii Travel Data Daily este cuprins între 12 şi 15 EUR (fără TVA) pentru 50 MB de trafic pentru acces timp de o zi la internet în cadrul U.E. Oferta asigură clienţilor economii de până la 90% comparativ cu tarifele standard pentru transferul de date în roaming şi va fi disponibilă începând din această vară în Regatul Unit, Franţa, Spania, Polonia, Belgia, iar până la sfârşitul anului în Slovacia. Clienţii Orange România vor beneficia de oferta Travel Data Daily începând din 16 iunie şi vor primi, în mod excepţional, un pachet cu 60 MB de trafic la tariful de 15 EUR (fără TVA).

Cu opţiunea Favourite Countries, clienţii pot alege una sau mai multe ţări pentru care beneficiază de tarife avantajoase la apelurile efectuate atunci când se află în roaming în Uniunea Europeană, indiferent de reţeaua utilizată. Opţiunea Favourite Countries asigură tarife mai mici cu 18% până la 60%, raportat la eurotarifele reglementate pentru roaming. Clienţii Orange România plătesc 0,10 EUR pe minut (fără TVA), în loc de 0,49 EUR (fără TVA) pentru apelurile efectuate dintr-o ţară favorită. Oferta este disponibilă, în prezent, în Romania şi în Franţa şi este în curs de extindere şi în alte filiale Orange din lume.

Cele două oferte inovatoare se adaugă la portofoliul Orange Travel care urmăreşte să răspunda nevoilor clienţilor în ceea ce priveşte serviciile de voce şi date când se află în roaming. În 2007, Orange avea 24 de milioane de clienţi Orange Travel şi confirmă o creştere procentuală de două cifre în primul trimestru din 2008 comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2007, fapt care indică un răspuns favorabil la abordarea Orange în ceea ce priveşte serviciile de roaming.

Din dorinţa evitării costurilor de roaming neaşteptate, Orange oferă deja în mai multe ţări o serie de măsuri de protecţie, precum notificările prin SMS prin care clientul este informat cu privire la tarifele de roaming. În plus, compania va introduce o serie de măsuri noi în 2008 prin care se urmăreşte ca utilizatorii de laptopuri din reţeaua Orange să beneficieze de o transparenţă în timp real cu privire la costurile utilizării serviciului de date. În plus, ca un standard pe toate pieţele în care compania Orange este prezentă, până la finele anului 2008, toţi clienţii care utilizează roamingul de voce sau date vor primi şi alerte SMS automate care să prezinte tarifele de roaming şi să ofere soluţii precum Travel Data Daily.

„Potrivit cercetărilor noastre, clienţii nu caută doar o valoare mai mare, ci şi o mai mare simplitate şi predictibilitate a serviciilor de roaming,” a afirmat Brigitte Bourgoin, Executive Vice President, Mobile Operations, Orange. „Aceste oferte noi, unitare în ceea ce priveşte conceptul, dar adaptate local, răspund în mod direct la cererile clienţilor.

Totodată, aceste oferte demonstrează că pe piaţa roamingului competiţia este reală şi puternică. Piaţa transferului de date în roaming, în special, se află într-un proces de transformare, de la o piaţa a comunicării între companii la o piaţă a tuturor utilizatorilor. Pe masură ce volumul de utilizare creşte, după cum o dovedeşte experienţa noastră - cu o creştere procentuală de trei cifre a volumelor de date (între 2006 şi 2007) - tarifele scad şi vor continua să scadă.”

Categorii