Orange lansează Orange First Step – stagii de practică pentru studenţi

7 iun. 2011
/ /
Orange lansează Orange First Step – stagii de practică pentru studenţi

Orange lansează Orange First Step – stagii de practică pentru studenţi

Bucureşti, 8 iunie 2011. Orange România lansează Orange First Step, un program educaţional integrat destinat studenţilor şi masteranzilor aflaţi la început de carieră.

Astfel, timp de o lună participanţii au ocazia să cunoască îndeaproape o companie de top, să afle istora brandului Orange, să participe la cursuri de dezvoltare profesională, să înveţe şi să lucreze alături de specialişti. Un mentor îi va ghida şi îi va îndruma constant, pe tot parcursul sesiunii de practică.

Orange First Step se adresează tuturor studenţilor şi masteranzilor indiferent de profilul facultăţii, de forma de învăţământ (zi, învăţământ la distanţă, taxă, buget) sau de anul de studii în care se află. Participanţii pot să-şi aleagă perioada şi departamentul în care vor face practică: Orange shop, IT, HR, PR, Comunicare, Marketing şi Financiar - Contabilitate. Pe parcursul verii se vor organiza în total 3 sesiuni de practică astfel: 1-31 iulie, 1-31 august, 1-30 septembrie, în mai multe oraşe din ţară. La final, toţi absolvenţii Orange First Step primesc o diplomă de absolvire şi o adeverinţă de practică pe care o pot folosi la facultate.

„Prin Orange First Step venim în completarea sistemului educaţional şi facem legătura dintre angajaţii cu o experienţă bogată şi tinerii aflaţi la început de carieră pentru ca ei să descopere cum se transformă principiile teoretice învăţate la facultate în exemple reale de succes. Este o investiţie făcută în beneficiul studenţilor care doresc să se dezvolte profesional, iar scopul nostru este ca, în timp, să creştem expertiza absolvenţilor din România.“ a declarat Ioana Marcu, HR Director Orange România.

La finalul sesiunii de practică, în funcţie de departamentul ales, studenţii vor afla ce înseamnă un proces de vânzare şi care sunt etapele acestuia, vor înţelege ce înseamnă experienţa unică pe care Orange o creează clienţilor în punctele sale de vânzare. De asemenea, studenţii vor afla ce înseamnă un call center de resurse umane, ce este cultura organizaţională, vor înţelege particularităţile comunicării cu presa, vor învăţa despre mixul de comunicare şi despre cum se dezvoltă şi se implementează o campanie integrată de comunicare, cum se nasc ofertele comerciale, ce înseamnă şi cum se face mistery shopping, cum funcţionează în practică regulile şi principiile contabile învăţate la facultate şi multe altele.

Înscrierile în programul Orange First Step se fac online la adresa www.orange.ro/first-step , până pe data de 20 iunie 2011. Selecţia se va face în funcţie de rezultatele şcolare, dar şi de motivaţia personală a fiecărui candidat.

Învestiţia în educaţie este una dintre priorităţile Orange de responsabilitate socială corporativă. Astfel, pe lângă Orange First Step, compania mai organizează Orange Education Programme, un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti început în anul 2006 prin care studenţii de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei beneficiază de burse şi de cursuri de specialitate. De asemenea, angajaţii Orange sunt voluntari în proiectul ENGAGE cu scopul de a-i ajuta pe elevii de liceul să îşi aleagă o profesie în funcţie de vocaţia lor.

Categorii