Orange lansează serviciul Flexible Computing pentru clienţii corporate

16 mai 2013
/ /
Orange lansează serviciul Flexible Computing pentru clienţii corporate

Bucureşti, 16 mai 2013. Orange lansează astăzi serviciul Flexible Computing, o soluţie de cloud computing prin care clienţii corporate pot accesa rapid o infrastructură IT pregătită pentru a-şi construi şi gestiona propriul centru de date virtual. Serviciul creşte viteza de implementare a proiectelor în cadrul companiilor, deoarece oferă acces rapid la infrastructura IT necesară şi simplifică managementul serverelor şi al aplicaţiilor găzduite.

Flexible Computing oferă companiilor acces la resurse de calcul precum CPU, RAM şi spaţiu HDD. După configurarea serverelor virtuale, clienţii îşi pot instala şi pot folosi aplicaţiile proprii de business. Serviciul propune un model de cost eficient sub forma unui abonament lunar în care clienţii plătesc pentru resursele contractate şi care permite adăugarea sau renunţarea la resurse, în funcţie de nevoile companiei, şi nu presupune investiţii CAPEX în infrastructură.

Folosit atât ca soluţie principală de infrastructură pentru aplicaţiile de business, cât şi ca o soluţie secundară ce asigură continuitatea afacerii sau funcţionarea la capacitate normală în perioadele de vârf, serviciul Flexible Computing asigură securitatea datelor la cele mai înalte standarde. De asemenea, oferă clienţilor o soluţie de virtual private cloud cu acces securizat prin VPN şi stocarea datelor în centrele de date Orange de nivel Tier 3, certificate ISO/IEC 27001.

"Anul 2013 este un an important în ceea ce priveşte adopţia noilor tehnologii, precum 4G sau cloud computing, clienţii noştri observând că ele aduc valoare adăugată businessului prin accesul rapid la informaţie, reducerea de costuri şi prin uşurinţa în utilizare. Flexible Computing este o soluţie de cloud computing care permite clienţilor corporate să îşi adapteze rapid sistemul informatic nevoilor de business, să adapteze si sa gestioneze centrele de date, şi oferă o structură scalabilă de cost, prin care plătesc exclusiv pentru ceea ce folosesc.” a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul Orange România.

Categorii