Orange lanseazã solutia M2M Connect

23 ian. 2010
/ /
Orange lanseazã solutia M2M Connect

Orange lanseazã solutia M2M Connect

Bucuresti, 22 februarie 2007. Orange, liderul telecomunicatiilor mobile în România, este primul operator mobil care lansează solutia M2M Connect. Solutia permite companiilor să administreze mai usor echipamentele aflate la distantă si să le integreze cu procesele interne ale companiei. Lansată pe 8 aprile 2004 în Franta, Marea Britanie si Belgia, solutia M2M Connect este disponibilă incepand din 22 februarie si în România.

Prin M2M Connect, Orange România oferă un sprijin dezvoltatorilor de solutii M2M, atât din punct de vedere tehnic, prin platforma propriu-zisă, cat si comercial, printr-o ofertă dedicată. Astfel, obiectivul Orange România este de a deveni intr-o perioadă cat mai scurtă partenerul preferat intr-o implementare de tip M2M.

Termenul M2M (“machine to machine”) simbolizează comunicarea dintre echipamentele aflate la distantă si aplicatiile la care sunt conectate.

Dezvoltatorii de software care aleg solutia M2M Connect au acces securizat la o platformă robustă destinată implementarilor de tip M2M, ce permite si facilitează comunicarea intre aplicatia unei companii si echipamentele cu care această va interactiona. De asemenea, prin interfata web a platformei se regasesc rapoarte de trafic si se realizează o parte din managementul solutiei M2M.

M2M Connect primeste mesajele trimise prin SMS, GPRS, EDGE sau 3G de catre echipamente si le stochează pană cand sunt preluate de aplicatia clientului. în sens invers, platforma pastrează mesajele trimise de către aplicatie pană la preluarea lor de catre echipamante.

Platforma M2MConnect combină solutia de baza (SIM si acces în retea) cu o platforma accesibilă prin internet, care poate fi utilizata în dezvoltarea unor aplicatii verticale. Solutia M2MConnect inlatură o parte din complexitatea unui process de realizare a unei solutii machine-to-machine, fiind în acelasi timp o solutie simplă, rapidă si accesibilă ca pret.

Tipuri de aplicatii verticale ce pot fi dezvoltate pe  baza platformei M2M Connect:

pentru vehicule: verificarea unor parametri de functionare  ale acestora, în scopul asigurării unei exploatări eficiente pentru echipamente de birou: copiatoarele, automatele de cafea sau aparatele de aer conditionat pot transmite informatii despre bună lor functionare sau situatia consumabilelor, astfel incat utilizarea si gestionarea lor să se realizeze cu efort si timp de intrerupere minime pentru măsuratori: citirea automată a contoarelor de gaz  si electricitate si raportarea consumului inregistrat.

Serviciul M2M Connect destinat dezvoltatorilor de software este disponibil pe baza unui abonament lunar pentru fiecare SIM activat ce are acces la platforma, clientul urmand să achite contravaloarea mesajelor scrise sau a traficului GPRS, EDGE sau 3G.

"Solutia propusă de Orange elimină complexitatea retelei de date mobile, reduce necesitatea de interconectare a sistemelor, utilizează protocoale standard, oferă rapoarte centralizate si un grad ridicat de securitate în comunicarea M2M. Clientii care aleg solutia M2M Connect au posibilitatea să ia rapid decizii importante pentru afacerea pe care o gestionează”, declara Razvan Sturza, Product Manager la Orange România.

Dezvoltatorii de solutii M2M pot obtine mai multe  informatii despre încheierea  unor  parteneriate la adresa m2m@orange.ro.

Categorii