Orange lansează tehnologia Passpoint, în premieră pe piața din România

25 mart. 2014
/ /
Orange lansează tehnologia Passpoint, în premieră pe piața din România

Bucureşti, 25 martie 2014. Începând de astăzi, clienții se pot conecta la hot spot-urile Orange prin tehnologia Passpoint, introdusă în premieră pe piața din România. Acesta este un nou pas prin care Orange își continuă strategia de digitalizare, cu ajutorul căruia oferă acces facil la internet pentru toți clienții săi.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator și parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clienților. Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură cel mai înalt grad de securitate a informației într-o rețea Wi-Fi, posibil în acest moment. Astfel, clienții ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat și în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiție ce trebuie îndeplinită este ca interfața Wi-Fi să fie deschisă. Utilizatorii ce nu dețin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS. Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din lume complet integrate cu rețeaua mobilă, folosește cele mai noi standarde în domeniu și oferă clientiilor acces la aceleași servicii disponibile în rețeaua mobilă. De asemenea, Orange investește masiv în reţeaua sa pentru a oferi cea mai bună calitate, acoperire şi viteză de internet mobil din România.

Pentru detalii și informaţii suplimentare vă invităm să vizitaţi http://www.orange.ro/wi-fi-zone.

Lista telefoanelor care suportă protocolul EAP-SIM/AKA este disponibilă pe http://www.orange.ro/wi-fi-zone

Categorii