Orange lansează un nou serviciu convergent: Orange blog

24 ian. 2010
/ /
Orange lansează un nou serviciu convergent: Orange blog

Orange lansează un nou serviciu convergent: Orange blog

Bucureşti, 4 noiembrie 2009. Orange România este primul operator local de telecomunicaţii care lansează o platformă de blog ce poate fi accesată de pe calculator prin Internet sau de pe telefon, prin serviciul Acces WAP oferit de Orange.

Pasionaţii de mediul online şi blogging pot să îşi creeze gratuit un blog personal pe www.orangeblog.ro. Aici vor putea să scrie articole, să încarce videoclipuri şi imagini, să verifice comentariile şi mesajele primite, să interacţioneze cu cititorii lor. De asemenea, blogurile se pot actualiza prin trimiterea unei imagini prin mesaj multimedia la numărul 2564. Imaginea din mesaj va apărea astfel pe blogul utilizatorului care a trimis mesajul multimedia*.

Blogurile create pe platforma Orange pot fi personalizate în funcţie de structură, culori, bannere, titlu, aspectul pe WAP sau pe web. Serviciul Orange blog este gratuit. Clienţii Orange care îşi accesează blogul direct de pe telefonul mobil vor plăti traficul WAP sau Internet corespunzător pachetului de date activat.

La trei luni de la lansarea magazinului online într-o versiune îmbunătăţită, Orange îşi propune să afle din nou părerea clienţilor şi să dezvolte, împreună cu aceştia, platforma Orange blog. Vizitatorii Orange blog pot trimite opinii, sugestii şi observaţii despre funcţionalitatea platformei şi designul acesteia. Sugestiile vor fi analizate de către un juriu format din specialişti în domeniul online din cadrul Orange şi un consultant independent. Aceştia vor premia cele mai bune trei idei pentru fiecare categorie din concurs („am găsit un bug”, “am o idee de îmbunătăţire”), cu câte un laptop Apple MacBook Air. În forma sa actuală Orange blog este o variantă beta, la care se vor adăuga funcţionalităţi noi în urma feedback-ului primit de la vizitatorii site-ului.
Perioada de desfăşurare a concursului este 4 noiembrie – 2 decembrie 2009.

„Peste 900.000 de mesaje se publică pe bloguri zilnic în toată lumea, iar în România rata de utilizare a Internetului este în creştere. Prin lansarea Orange blog ne propunem să ne apropiem de cei care folosesc intens Internetul pentru a comunica cu prietenii şi cu familia şi care sunt atraşi de cele mai noi tehnologii. Acestora le oferim acum un serviciu practic, care poate fi accesat de la calculator, dar şi în condiţii de mobilitate, prin telefonul mobil”, a declarat Cristina Caian, Product Manager Orange România.

Orange blog oferă posibilitatea de căutare şi de vizualizare a celor mai noi bloguri şi de a fi la curent cu cele mai noi mesaje prin opţiunea RSS. Cei care creează un blog primesc automat şi un cont pentru Share Box, serviciul de conţinut generat de utilizatori, lansat de Orange în 2008. De asemenea, vizitatorii site-ului pot vota blogul favorit în clasamentul “top bloggers” disponibil pe platforma Orange.

*opţiunea este valabilă pentru utilizatorii Orange blog care deţin şi un număr de telefon în reţeaua Orange şi au serviciul MMS activat.

Categorii