Orange marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

5 dec. 2016
/ /
Orange marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Bucureşti, 5 decembrie 2016: Prin politica de responsabilitate socială, Orange România își propune să faciliteze integrarea persoanelor cu diazabilități în societate și să le îmbunătățească calitatea vieții. Anul acesta, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este marcată pentru a aduce în atenția publicului larg dificultățile acestor oameni în viața de zi cu zi. În data de 5 decembrie, în noul Orange smart shop din Piața Victoriei, clienții pot „experimenta” ei înșiși barierele pe care le au persoanele cu dizabilități, cu ajutorul aplicației de realitate virtuală Appility.

Grupul Orange a dezvoltat aplicația „Appility”, disponibilă în AppStore și Google Play, ce poate fi testată doar cu ajutorul ocheIarilor 3D VR cardboard. Cei care testează aplicația se pun în postura unei persoane cu dizabilități, văd provocările pe care le au aceștia și află cum pot susține activ îmbunătățirea condițiilor de lucru și de viață.

Orange România susține persoanele cu dizabilități, atât prin politicile de resurse umane și recrutare, cât și prin programe sociale dedicate categoriilor defavorizate.

În prezent, Orange România are 15 angajați cu dizabilități ce beneficiază de condiții speciale de muncă, sedii accesibilizate pentru nevoile lor și pachete de suport financiar în cazul intervențiilor medicale. Totodată, toți angajații sunt încurajați să se implice în activități de voluntariat dedicate persoanelor cu dizabilități.

Mai mult decât atât, Fundaţia Orange a oferit peste 1.500.000 euro în beneficiul persoanelor cu deficienţe de văz şi/sau de auz din întreaga ţară, fiind unul dintre cei mai implicați susţinători ai acestui grup. În România, activitățile de filantropie ale Fundaţiei au fost direcţionate în special în beneficiul persoanelor cu dizabilităţi de vedere, de vorbire și de auz. De peste 4 ani, proiectele derulate cu finanţare din partea Fundaţiei Orange s-au axat pe sănătate, educaţie sau cultură.

Categorii