Orange modernizează reţeaua din Transilvania

18 oct. 2011
/ /
Orange modernizează reţeaua din Transilvania

Orange modernizează reţeaua din Transilvania

Cluj, 18 octombrie 2011. În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi la Cluj, Orange România a anunţat planurile sale strategice la nivel naţional până în 2015 şi cele mai recente dezvoltări implementate în judeţul Cluj şi în zona Transilvaniei.

Unul dintre punctele majore din strategia Orange, conquests 2015, este îmbunătăţirea calităţii şi vitezei reţelei şi a serviciilor oferite clienţilor noştri. Modernizarea reţelei a început în Transilvania unde Orange deţine aproape 70% din cota de piaţă. În prezent 92% din populaţia Transilvaniei beneficiază de conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps, aceasta fiind cea mai mare viteză de internet mobil disponibilă în zonele rurale în România. Lucrările vor continua şi în restul ţării, astfel încât până la mijlocul anului 2012 să acopere 98% din populaţia tării.

În judeţul Cluj, 99,5% din populaţie beneficiază de internet mobil 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Acum, clienţii Orange din aceste zone au totodată acces mobil la internet pentru calculator folosind abonamentele Colibri de la 8 euro/lună (cu TVA) sau Colibri Mix de la 14 euro/lună pentru smartphone şi tabletă sau laptop. Aceştia vor putea descărca o poză în câteva secunde datorită conexiunii rapide.

„În acest an Orange a investit masiv în Transilvania pentru a oferi clienţilor o experienţă digitală îmbunătăţită şi mobilitate. Reţeaua Orange a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Până la finalul lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în 8 localităţi[1] din Transilvania. Investiţiile în această zonă vor continua într-un ritm la fel de susţinut ca şi până acum pentru a satisface apetitul clienţilor de internet mobil şi noi servicii de telecomunicaţii.” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

În 2011 Orange va investi 110 milioane de euro în programul de modernizare a reţelei, iar până în 2015 sumele investite se vor ridica la 500-600 de milioane de euro.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.orange.ro sau în orice magazin Orange, iar harta de acoperire a judeţului Cluj este disponibilă la adresa http://www.orange.ro/acoperire/


[1] Arad, Baia-Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Târgu-Mureş

Categorii