Orange oferă în Europa un nou smartphone unic cu tehnologie Intel

27 febr. 2012
/ /
Orange oferă în Europa un nou smartphone unic cu tehnologie Intel

Orange oferă în Europa un smartphone unic cu tehnologie Intel

Bucureşti, 27 februarie 2012. Orange a anunţat astăzi, în cadrul Mobile World Congress Barcelona, lansarea unui nou smartphone de înaltă performanţă, prevăzut cu tehnologie Intel ce oferă cele mai noi caracteristici şi experienţe de divertisment. Lansarea oficială va avea loc în vară în Europa şi, pentru început, telefonul va fi disponibil clienţilor din Marea Britanie şi Franţa.

Lansarea acestui nou smartphone marchează un progres semnificativ la nivelul strategiei Orange privind livrarea de telefoane sub marcă proprie. Aflată în cel de-al zecelea an, această strategie a contribuit la promovarea de noi parteneriate, la stimularea creşterii bazei de clienţi Orange şi a traficului mobil multimedia prin introducerea unor telefoane şi smartphones mai accesibile, destinate tuturor clienţilor. Acestea se remarcă prin personalizarea lor cu aplicaţii şi servicii Orange, simple şi inovatoare.

Cererea din partea clienţilor a determinat dublarea portofoliului Orange de telefoane proprii în 2011, ducând la nivel de Grup la o creştere a volumului de la 7% la 15% din portofoliul total de dispozitive. Orange intenţionează să îşi extindă portofoliul de telefoane proprii la 20% în 2012 pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor, astfel caracteristicile, serviciile şi tehnologiile inovatoare vor fi accesibile tuturor.

Astăzi, Orange îşi extinde portofoliul de terminale proprii cu ajutorul unui nou partener mobil, Intel, lider de talie mondială în tehnologia procesoarelor cu siliciu şi în inovaţia tehnicii de calcul. În momentul lansării, smartphone-ul Orange va funcţiona cu platforma Gingerbread de la Android, care urmează să fie înlocuită curând de Ice Cream Sandwich, tot de la Android. Noul smartphone Orange se bazează pe modelul de referinţă Intel pentru acest tip de aparate, este prevăzut cu procesorul Intel® Atom™ Z2460 şi suportă o tehnologie HSPA+ cu platforma Intel XMM 6260. Împreună, aceste soluţii Intel oferă performanţă de vârf şi eficienţă energetică, facilitând în acelaşi timp navigarea rapidă şi cea mai bună experienţă pentru utilizatori. De asemenea, funcţia video de înaltă definiţie (HD) va permite o ofertă de divertisment bogată împreună cu funcţia de voce HD pe mobil pentru o calitate audio remarcabilă. Telefonul este dotat şi cu o cameră care poate face 10 fotografii în mai puţin de o secundă, la o calitate de 8 MP.

„Expansiunea smartphone-urilor a adus o multitudine de noi experienţe. Suntem convinşi că toţi clienţii noştri ar trebui să beneficieze de revoluţia smartphones şi ne angajăm să livrăm în continuare conţinut şi servicii inovatoare prin intermediul unei largi game de terminale care să permită clienţilor să rămână conectaţi şi să profite mai mult de propriul telefon. Timp de zece ani, Orange a fost pionier în abordarea de succes a propriei mărci menită să ofere clienţilor telefoane accesibile de înaltă calitate, la toate categoriile de preţ, prevăzute cu numeroase servicii şi caracteristici unice şi adaptate specificului local. Suntem încântaţi de parteneriatul cu Intel care ne permite să adăugăm un terminal excepţional în portofoliul nostru.” a declarat Yves Maitre, Senior Vice President of Mobile Multimedia and Devices, Orange.

Anunţul de astăzi se bazează pe relaţia strânsă şi de lungă durată dintre Orange şi Intel la nivelul portofoliului de PC şi tablete, iar Orange continuă să susţină activitatea Intel privind inovaţia şi dezvoltarea în domeniul platformelor convergente.

Categorii