Orange premiazã câstigãtorii concursului Se cautã Enescu.

23 ian. 2010
/ /
Orange premiazã câstigãtorii concursului Se cautã Enescu.

Orange premiazã câştigãtorii concursului Se cautã Enescu

Bucureşti, 10 octombrie 2006. În aceastã varã Orange România a dat startul unui concurs anual cu acoperire nationalã ce are ca scop descoperirea tinerilor virtuozi ai instrumentelor de muzicã clasicã.

Aflat la prima editie, concursul Se cautã Enescu se adreseaza tinerilor talentati la vioarã, flaut sau pian, cu vârste cuprinse între 15 si 18 ani. Concursul s-a desfãsurat în doua etape. Între 1 si 16 iulie au avut loc înscrierile si preselectia, iar pe 7 si 8 octombrie, finala. Juriul i-a ales pe cei 30 de liceeni care au intrat în finala desfãsuratã la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în urma auditiilor fiind desemnati trei câstigãtori.

Juriul finalei a fost alcãtuit din renumiti profesori, solisti ai muzicii clasice si muzicologi, printre care Cat MacIntosh - profesor de vioarã la Royal College London, Marten Root - profesor de flaut la Conservatorul din Amsterdam, Adriana Bera - presedinte al Societatii Române Mozart, Alexandru Tomescu - solist concertist la Radiodifuziunea Româna, Mihai Cosma - muzicolog, Horia Mihail - solist la Filarmonica din Brasov.

Orange îi felicita pe castigatorii si finalistii concursului Se cautã  Enescu, editia 2006:

câstigãtori La vioarã: Ropotan Radu-Mihai, 16 ani, Brasov La flaut: Rebreanu Vlad Alexandru, 18 ani, Cisnadie La pian :Mihailescu Dinu-Alexandru, 17 ani, Timisoara

Fiecare câstigãtor a fost premiat cu 5000 de euro.

finalisti La pian: Visovan Maria-Aurelia, Sighetu-Marmatiei Stefan Dinu-Mihai, Bucuresti Laszlo Cristina, Targu-Mures Mihailescu Dinu-Alexandru, Timisoara Miron Cora, Cluj-Napoca Mitrea Florian, Bucuresti Stanescu Alexandru-Catalin, Bacau Mihart Cristina, Bucuresti Ritivoiu Mihai, Bucuresti Stanciu Raluca Alexandra, Bucuresti La vioarã: Manza Dragos-Mihail, Iasi Gisca Analia-Elena, Iasi Penea Sabin-Laviniu, Tulcea Dumitrescu Andreea Iuliana, Bucuresti Paponiu Radu-Marian, Drobeta Turnu-Severin Micu Catalin-Constantin, Bucuresti Vieru Nina, Bucuresti Ropotan Radu-Mihai, Brasov Zodieru-Luca Aurora-Irina, Constanta Ionascu Francesco, Cluj-Napoca La flaut: Popa Catalina, Cluj-Napoca Pana Claudia, Bacau Ifrim Denisa-Zsuzsanna, Sfantu-Gheorghe Negrut Anca-Elena, Oradea Olariu Stefania, Cluj-Napoca Sandor Agnes Klara, Odorheiu-Secuiesc Istrati Dumitru, Brasov Vincze Balazs, Sancraiu de Mures Rebreanu Vlad Alexandru, Cisnadie Ardelean Mihai, Arad

Gala Laureatilor concursului Se cautã Enescu va avea loc pe 15 octombrie,  ora 19:30, la Sala Colloseum din Palatul Bragadiru.

Pentru cã Orange doreste ca aceasta initiativã sã rãsplãteascã anual eforturile tinerilor muzicieni, în 2007 va organiza o nouã editie a concursului Se cautã Enescu.

"Orange sustine initiativele tinerilor, fie cã este vorba de muzica, fotografie sau sport si suntem încântati de talentul si creativitatea cu care acestia au rãspuns provocarilor pe care le-am lansat de-a lungul timpului. Succesul înregistrat de prima editie a concursului Se cautã Enescu ne face încrezãtori ca editia de anul viitor va fi la fel de apreciata de liceenii talentati care vãd în aceasta competitie o sansa unica de a se afirma la începutul carierei lor muzicale", declara Richard Moat - Chief Executive Officer  Orange România.

"Sunt fericit cã am fost desemnat câstigãtor la sectiunea pian a concursului Se cautã Enescu. Premiul primit din partea Orange reprezintã pentru mine recunoasterea valorii si un prim pas important cãtre o carierã muzicala de succes. Vreau sã multumesc atât juriului cât si companiei Orange pentru sansa care mi-a fost oferitã de a sustine un concert de gala alãturi de ceilalti câstigãtori." a  spus Dinu-Alexandru Mihailescu, câstigãtor la sectiunea pian a concursului Se cautã Enescu.

Mihai Cosma, muzicolog, membru al juriului la  concursul Se cautã Enescu declara
"Concursul Se cautã Enescu a fost primit cu mult entuziasm de participanti si cu admiratie si interes de public. Am fost încantat sã vad cu cât efort si seriozitate acesti tineri talentati au evoluat în  concurs. Nivelul participantilor a fost unul ridicat, ceea ce a facut ca uneori alegerea sã fie dificila. Vreau sã-i felicit pe câstigãtori si sã-i încurajez pe toti cei care au participat la concurs, cu credinta cã vom mai auzi numele acestor tineri talentati."

Categorii