Orange România dă startul celei de-a treia ediţii a programului de practică Orange First Step

13 febr. 2012
/ /
Orange România dă startul celei de-a treia ediţii a programului de practică Orange First Step

Orange România dă startul celei de-a treia ediţii a programului de practică Orange First Step

Bucureşti, 13 februarie 2012. Orange România dă startul la înscrierea studenţilor şi a masteranzilor în cea de-a treia ediţie a programului de practică Orange  First Step. Anul acesta programul va cuprinde 3 sesiuni de practică: sesiunea de Paşte (2-30 aprilie), sesiunea de vară (iulie, august, septembrie) şi sesiunea de Crăciun (decembrie 2012).

Pentru a se înscrie la prima sesiune din aprilie ce va avea loc în departamentul Retail, studenţii şi masteranzii trebuie să completeze formularul de pe site-ul www.orange.ro/first-step/ până la 2 martie 2012. Toţi cei care vor fi selectaţi pentru locurile de practică, vor fi invitaţi în Bucureşti pentru a participa la un training introductiv în lumea Orange, precum şi la un workshop despre carieră.

Pe toată durata programului de practică, studenţii vor fi asistaţi de un tutore care îi va ajuta să îşi dezvolte abilităţile de comunicare, atât în relaţia cu echipa, cât şi cu clienţii.

La finalul perioadei de practică, toţi absolvenţii Orange First Step vor primi o adeverinţă de practică pe care o pot folosi la facultate. În plus, cei mai dedicaţi pot primi de la mentorii personali recomandări pentru viitoarele oportunităţi de angajare şi o diplomă pentru implicarea în acest program.

„Extinderea programului Orange First Step vine ca răspuns la numărul mare de solicitări primite din partea studenţilor. Din interviurile pe care le-am avut cu aceştia, am observat că îşi doresc să participe la stagii de practică profesională deoarece îi ajută să dobândească abilităţi şi competenţe specifice, să îşi lărgească reţeaua de contacte pe plan profesional şi să se orienteze mai uşor în alegerea unei profesii potrivite. În plus reprezintă o experienţă valoroasă pe care o pot adăuga în CV şi care le va da pe viitor o şansă mai mare la angajare." a declarat Ioana Marcu, HR Director, Orange România.

În cele două ediţii Orange  First Step desfăşurate până în prezent au fost selectaţi peste 140 de studenţi şi masteranzi care au încheiat cu succes programul de practică. Cea de-a doua ediţie Orange First Step a inclus în program 33 de magazine Orange din ţară[1].

Investiţia în educaţie este una dintre priorităţile Orange de responsabilitate socială corporativă. În plus faţă de programul Orange First Step, compania mai organizează anual Orange Educational Program, un parteneriat de tradiţie cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, prin care studenţii beneficiază de burse şi de cursuri de specialitate.

Mai multe detalii sunt disponibile pe https://www.orange.ro/first-step/ sau pe pagina de Facebook a Orange România.


[1] Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Tulcea

Categorii