/

Orange România, partener al proiectelor strategice CEAE pentru formarea a 125 de „profesori altfel”

7 iun. 2018

Începând cu luna iunie, Orange România devine partener al organizaţiei CEAE şi aduce știința mai aproape de inimile a 6.250 de elevi care au posibilitatea să învețe, prin metode active, materiile din programa şcolară considerate dificile – Fizica și Chimia.

Acest lucru va fi posibil prin asigurarea formării a 125 de profesori de științe care vor utiliza, pentru predarea la clasă, metode moderne în lucrul cu elevii, punând accent pe investigații, experimente și proiecte inedite. Proiectul îşi propune ca Fizica şi Chimia să fie mai uşor înţelese şi să devină materii tot mai accesibile pentru elevi.

”Fizica altfel” și ”Chimia altfel” sunt cele două proiecte prin care organizația Centrul de Evaluare și Analize Educaționale (CEAE) a început schimbarea sistemului formal de educație din România. Acest lucru a fost posibil prin crearea unei comunități de ”profesori altfel” care îşi propune să pregătească elevii pentru viitor, susţinându-i să înţeleagă termeni logici şi să poată să-şi explice singuri fenomene noi. Elevii trebuie să învețe cum să folosească aceste informații pentru a rezolva problemele cu care se confruntă în viața de zi de zi, acum dar și în viitor.

”Comunitatea ”profesorilor altfel” numără în acest moment peste 1.800 de profesori, însă cu sprijinul Orange România, vom reuși să mai formăm încă 125 de profesori la nivel național. Dincolo de faptul că prin utilizarea la clasă a investigației elevii pot descoperi singuri explicațiile fenomenelor discutate la ore, un câștig important este că ei realizează încet-încet că lumea fizică și, mai general, lumea din jur are o logică, iar logica aceasta ei o pot desluși singuri”, a declarat Cristian Hatu, președintele CEAE.

Peste 6.250 de elevi vor beneficia de noua abordare la clasă și vor fi implicați în proiecte și investigații inedite, la care nici nu s-au gândit până acum, sau nu și-au imaginat că s-ar putea realiza în școlile de stat.

”Orange România investeşte în educaţia din România de 20 de ani, timp în care ne-am îndreptat atenţia către pregătirea elevilor şi studenţilor pentru profesiile pe care le vor avea la dispoziţie în viitor. Dincolo de programele pe care le dezvoltăm pentru elevi, un factor esenţial în pregătirea lor sunt profesorii. Aceştia vor instrui generaţii întregi de elevi, îi vor învăţa cum să gândească, cum să se dezvolte şi cum să contribuie fiecare la progresul tehnologic, având ca punct de pornire ştiinţele exacte. Ne onorează parteneriatul cu CEAE şi ne bucurăm că putem contribui la un proiect care a ajuns deja la performanţe remarcabile.” a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communication Manager, Orange România.

CEAE va posta în perioada următoare, pe pagina de website www.ceae.ro și pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/CeaeRomania/ județele și datele la care vor începe cursurile.

Categorii