Orange şi C.N.A.D.N.R. lansează plata rovinietei prin SMS

4 dec. 2012
/ /
Orange şi C.N.A.D.N.R. lansează plata rovinietei prin SMS

Orange şi C.N.A.D.N.R. lansează plata rovinietei prin SMS

Bucureşti, 4 decembrie 2012. Începând din 5 decembrie, Orange România, în parteneriat cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, lansează în premieră naţională sistemul de plată a rovinietei cu telefonul mobil.

Astfel, clienţii Orange pot solicita rovinieta printr-un simplu SMS trimis la numărul 7500, cu numărul de înmatriculare și litera corespunzătoare categoriei rovinietei pentru tipul lor de vehicul. De exemplu, pentru un autoturism cu numărul de înmatriculare B54AJV, clientul va trimite B54AJV A la numărul scurt 7500. După transmiterea solicitării, clienții primesc detaliile cererii și tariful pentru emiterea rovinietei, pe care le confirmă răspunzând “DA” prin SMS. În acel moment clienții vor primi, tot prin SMS, confirmarea emiterii rovinietei cu toate informațiile necesare: seria rovinietei, numărul de înmatriculare, categoria rovinietei, tipul vehiculului, durata de valabilitate și informații privind modul de verificare a rovinietei pe site-ul www.cnadnr.ro. Odată cu această confirmare, clienților Orange PrePay li se va retrage din cont suma necesară pentru plata rovinietei solicitate, iar în cazul clienților cu abonament, suma de plată se va regăsi pe factura de servicii. Fiecare mesaj transmis la numarul 7500 are tariful standard de 5 eurocenți/SMS trimis. Pot fi solicitate roviniete pentru mai multe vehicule de pe același număr de telefon.

De asemenea, în cazul în care clienții doresc să afle informaţii despre categoriile de roviniete corespunzătoare fiecărui tip de vehicul, pot trimite SMS cu textul INFO la 7500 şi vor primi înapoi un mesaj scris cu toate detaliile necesare.

“Prin lansarea serviciilor de plată prin telefon ne propunem să aducem beneficiile tehnologiei mai aproape de clienții noștri, oferindu-le soluții alternative de plată rapide și eficiente. Plata rovinietei prin SMS este un serviciu care facilitează colectarea în condiții de maximă comoditate a tarifului pentru utilizarea drumurilor naționale din România”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange România.

În prima etapă, rovinieta prin SMS este disponibilă pentru cea mai mică durată de valabilitate corespunzătoare fiecărei categorii de vehicule de la A la F, astfel: 7 zile pentru categoriile A sau B și 1 zi pentru categoriile C, D, E sau F. Astfel, tarifele sunt următoarele: 2,74 de euro pentru vehiculele din categoria A cu o perioada de valabilitate a rovinietei de 7 zile, 5,4 euro pentru vehiculele din categoria B cu valabilitate de 7 zile, 3,63 de euro pentru vehicule din categoria C cu valabilitate de 1 zi, 6,21 de euro pentru vehicule din categoria D cu valabilitate de 1 zi, 7,82 de euro pentru vehiculele din categoria E cu valabilitate de 1 zi și 9,43 de euro pentru vehiculele din categoria F cu valabilitate de 1 zi. Pentru abonamentele Orange se adaugă TVA.

Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu C.N.A.D.N.R., cu sprijinul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Mai multe detalii vor fi disponibile prin apel la 1788, tarif normal în reţeaua Orange și pe www.orange.ro.

Categorii