Orange şi Medic4all lansează servicii de telemedicină

23 ian. 2010
/ /
Orange şi Medic4all lansează servicii de telemedicină

Orange şi Medic4all lansează servicii de telemedicină

Bucuresti, 28 octombrie 2008: Sănătatea este valoarea fundamentală a calităţii vieţii şi de aceea Orange şi Medic4all lansează în România Medic4you, un serviciu de telemedicină bazat pe cele mai noi tehnologii şi soluţii de telecomunicaţii.

Consultaţiile medicale sunt disponibile acum cu ajutorul pachetului Medic4you şi prin telefon, videoconferinţă sau direct din faţa computerului. O fişă medicală actualizată poate ajuta la stabilirea unui diagnostic rapid şi exact, de aceea pacienţii şi medicii Medic4all o pot consulta oricând online la adresa
www.medic4you.ro.

Pe lângă consultaţii şi diagnostic, clienţii Medic4you pot obţine informaţii despre medicamente şi diverse denumiri comerciale sub forma în care pot fi gasite acestea în tara sau atunci cand calatoresc în străinatate. În cazuri de urgenţă se pot solicita prin SMS informaţii medicale vitale, precum grupa sanguină, alergii şi alte date esenţiale din fişa personală.

Odata cu acest serviciu, Orange şi Medic4all pun la dispoziţia clientilor şi un dispozitiv de monitorizare a sănătăţii, Wrist Clinic™. Wrist Clinic™ este o brăţară de mână care realizează o multitudine de teste utile de control al sănătaţii şi de prevenire a afecţiunilor. Astfel, clienţii pot avea în permanenţă informaţii referitoare la tensiunea arterială, puls, EKG, temperatură, ritmul respirator, saturaţia oxigenului în sange şi alti parametri medicali. Rezultatele măsurătorilor se trimit automat prin Bluetooth către telefonul mobil şi apoi către fişa medicală online, prin reţeaua de date Orange. Wrist Clinic™ este disponibilă în oferta Medic4you la preturi cuprinse între 914 şi 1036 euro şi poate fi achiziţionată şi în rate, prin credit de la Cetelem.
Serviciul Medic4you poate fi utilizat de către clienţii Orange oriunde, în ţară şi în străinătate. Prin fisierul Internet Multiligual, medicii pot consulta fişa medicală a pacientului disponibilă în 18 limbi, îi pot prescrie reţete şi oferi un diagnostic sau îl pot direcţiona către un consult de specialitate în orice ţară.

“Practic, medicina mobilă sau e-health înseamnă că poţi avea doctorul cu tine, un doctor ce poate vorbi orice limbă şi este disponibil 365 de zile pe an, oriunde în lume. Medic4all este o companie care oferă servicii de e-health în 28 de tari şi care intră acum pe piaţa din România cu o investiţie de 6 milioane de euro”, declara Shai Misan,  CEO Medic4all.

“Pentru a face o paralelă cu medicina, Internetul este inima noii civilizaţii iar telecomunicaţiile sunt sistemul nervos central. Prin lansarea serviciilor de e-health în Romania, Orange face un pas înainte pentru a oferi clientilor săi servicii integrate inovatoare din noua era digitală. Medic4you devine o soluţie viabilă, complementară serviciilor medicale clasice, disponibilă acum prin intermediul reţelei naţionale Orange”,  a declarat Christos  Phocas, Corporate Fixed Data Services Development Manager, Orange România.

Disponibil din data de 30 octombrie, serviciul Medic4you poate fi activat prin semnarea unui contract cu Medic4all şi prin transmiterea unui mesaj scris la numărul scurt 642. Promoţional, până la data de 30 aprilie 2009, activarea serviciului este gratuită, iar ulterior tariful pentru activare va fi de 5 euro. În funcţie de perioada contractuală, tarifele lunare pentru abonamentul Medic4you sunt de 15 euro, 18 euro şi 20 de euro.

galerie imagini

{phocagallery view=category|categoryid=39|limitstart=0|limitcount=0}

Categorii